עוגיות שקדים עשירות

הפעם מתכון קל מאד להכנה, בסך הכל סוג בצק אחד, שמיד תכיני כמות כפולה בכדי שתוכלי לייצר מספר סוגי עוגיות במגוון צורות, וללא טרחה נוספת…

גם הבצק עצמו, אינו מצריך שלבים, הכל במיקסר אחד, מינימום של עבודה, וניתן לעבוד איתו מיד בסיום הכנת הבצק. אני שוקלת כל פיסת בצק בכדי לקבל עוגיות אחידות, שיתנו לנו מראה יפה יותר בהגשה, אבל זה בהחלט לא חובה, ניתן לקרוץ פיסות בצק בגודל לפי מראה העין…

זמן הכנה:

כשעה + זמן אפיה

כמות:

כ-70 עוגיות

רמת קושי:

קל

פרווה/חלבי:

פרווה

החומרים לבצק

חומרים:

  • 350 גר' קמח (3.5 כוסות)
  • 100 גר' אבקת סוכר (¼1 כוסות)
  • 130 גר' שקדים טחונים (½1 כוסות)
  • 250 גר' מרגרינה (או חמאה) רכה, בטמפ' החדר.
  • 1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים במערבל עם וו גיטרה, מערבלים עד ליצירת בצק.

מכבים מיד את המיקסר. מעצבים צורות, מניחים מעל נייר אפיה ואופים בטמפ' 175 מעלות כ-15 דקות.

עוגיות שקדים הפתעה

אופן ההכנה:

שוקלים פיסות בצק במשקל 10 גר', עוטפים בבצק כדורי אגוזים מצופים שוקולד (כאלו שקונים בחנויות ממתקים על המשקל), מניחים מעל נייר אפיה, אופים ומיד מגלגלים בקינמון וסוכר (1 כוס סוכר + 1 כפית קינמון)

עוגיות פרסות שקדים

אופן ההכנה:

שוקלים פיסות בצק במשקל 13 גר', מגלגלים לצורת גליל ומעצבים לפרסות, מניחים מעל נייר אפיה, אופים, מקררים וטובלים את הקצוות בשוקולד מריר מומס

מקלונים מצופים שקדים

אופן ההכנה:

שוקלים פיסות בצק במשקל 13 גר', מגלגלים לצורת גליל, טובלים בחלבון ומגלגלים בשקד פרוס שבור, מניחים מעל נייר אפיה ואופים

קוביות שקדים

אופן ההכנה:

דוחסים בצק לתוך תבנית סיליקון בצורת קוביות, אופים, מקררים ורק לאחר מכן משחררים את העוגיות בעדינות מהתבנית, במרכז מזלפים קרם נוגט, או ממרח שוקולד איכותי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת לחם

כובאניות

כובאניות כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים. ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה. במקור הכובאנה מוכן בסיר

למתכון המלא »
הכנת קינוח

בר שוקולד פרלינה

בר שוקולד, זה הוא חטיף שוקולד מועשר בנוגט ואגוזים, מוכן בתוך תבנית ארוכה, אפשרי כמובן, להשתמש בתבנית חד פעמית (אינגליש) ואפשרי בתבניות מיוחדות, עשויות סיליקון,

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »
הכנת עוגות

בראוניז פירורים

זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק

למתכון המלא »