מוס גבינה וקרמבל שקדים

צנצנות מתוקות מלאות בכל טוב, קלות ההכנה, היא ללא פרופורציה לשלמות הטעמים והמראה.
קרמבל השקדים הוא מוצר נפלא בפני עצמו, אם נשאר ממנו ניתן להניח במקפיא בקופסא, וזה ישמש כפינוק אקסטרה לכל מנת גלידה או יוגורט…
הצנצנות האלו נפלאות גם לאחר הקפאה.

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קלה

כמות:

כ-15 יחידות

פרווה/חלבי:

חלבי

קרמבל שקדים

חומרים:

  • 100 גר' חמאה
  • 100 גר' קמח
  • 100 גר' אבקת שקדים
  • 100 גר' סוכר

אופן ההכנה:

ללוש במעבד מזון את כל החומרים לבצק פירורי.
להקפיא את הפירורים לחצי שעה לפחות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.

מוס גבינה

חומרים:

  • 500 גר' גבינה 5%
  • 80 גר' אינסטנט פודינג וניל (1 חבילה)
  • 150 גר' אבקת סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

את הגבינה, האינסטנט והסוכר לערבב בקערה למסה אחידה.
להקציף את השמנת לקצפת יציבה ורכה להוסיף בתנועות קיפול למסת הגבינה.
להניח במקרר לשעה.
להעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

שכבת התות

החומרים:

  • 2 כוסות מחית תות
  • 50 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לערבב לאיחוד.

הרכבת המנה

הניחי בתחתית הכוסית כף אחת מקרמבל השקדים, מעל זלפי מוס גבינה, מעליו זלפי זילוף נדיב ממחית התות, מעל מחית התות זלפי שכבה נוספת של מוס גבינה וסגרי בכף נוספת של קרמבל.

6 תגובות

    1. שבוע טוב ומבורך,
      כוסית זו היא על בסיס גבינה, אין ממש המרה לגבינה…
      מתכון מיוחד לשבועות חג הגבינות!!!

    1. בהחלט, ניתן להמיר את התות בכל מחית פרי אחר.
      אני בחרתי את התות כיון שיש כאן גם שילוב טעמים וגם שילוב צבעים מהמם.
      אגב, אפשרי גם ללא מחית פרי בכלל, ורק שכבות של גבינה וקרמבל שקדים.
      גם נחמד…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לשמוע עוד?