דסקיות שוקולד-נוגט

לכאורה עוגת שוקולד עשירה, בתוספת שקדים, אבל השונה, שהיא  אפויה בתבנית גדולה, ובגלל כמות המסה הקטנה העוגה יוצאת נמוכה (כמו רולדה) ולכן נותנת את האופציה לבנות מגדל של דסקיות שמודבק בקרם נוגט טעים ביותר, מה שנותן לנו מראה מרשים במיוחד! שהופך את עוגת השוקולד לסוג של פטיפור..

זמן הכנה:

כ-1/2 שעה + זמן הרכבה

רמת קושי:

בינוני

כמות:

תבנית חד פעמית ענקית

פרווה/חלבי:

חלבי

עוגת שוקולד

חומרים:

  • 100 גרם שוקולד מריר משובח (עדיף 60%*)
  • 50 גרם שוקולית לאפיה (1/2 כוס חד פעמית)
  • 60 גרם סוכר (1/2 כוס חד פעמית)
  • 3 ביצים
  • 80 גרם מחמאה
  • 100 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה:

חממי תנור לחום בינוני.
המיסי בבן מארי* את השוקולד, הוסיפי את הסוכר והשוקולית, ערבבי לאיחוד.
הסירי מהאש והוסיפי את המחמאה, ערבבי עד להמסה מלאה.
הוסיפי את השקדים הטחונים, ואת הביצים (אחת אחת) בבחישה כדי למנוע התקרשות.
שטחי את מסת הבראוניז בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואפי כ- 15 דקות.
קררי היטב.
קרצי עיגולים בקורצן עגול בקוטר 5 ס"מ.

קרם נוגט

חומרים:

  • 2 שמנת* מתוקה להקצפה / קצפת צמחית (בגרסה הפרווה)
  • 4 כפות מחית נוגט

אופן ההכנה:

הקציפי את הקצפת עם מחית הנוגט בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
העבירי לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

קישוט

שוקולד מגורר / שברי פקאן סיני

הרכבת מגדל השוקולד

דיסקית עוגת שוקולד, זילוף קרם נוגט, ושוב לסירוגין.

מילון מושגים

שוקולד 60%: איכות שוקולד מריר נמדד באחוז מוצקי הקקאו שבו, ככל שאחוז המוצקים גבוה יותר השוקולד יותר איכותי, וגם ובהתאם טעמו מר יותר.
בן  מארי: שוקולד לא ממיסים ישירות על האש, כלל!. אלא בהמסה מבוקרת על גבי אדים שמתקבלים כשמניחים קערה על גבי סיר עם מים, את השוקולד מכניסים לתוך הקערה, וכך השוקולד נמס לאיטו על אדים.
שמנת מתוקה להקצפה:
שמנת מתוקה להקצפה היא פחות מתוקה מקצפת פרווה, ולכן אם מחליטים להכין את המתכון בגירסה החלבית, יש להוסיף 50 גרם אבקת סוכר. אם הכנתן עם קצפת פרווה, היא מספיק מתוקה, ואין צורך להוסיף את אבקת הסוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לשמוע עוד?