גלילי וניל קפה

זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה.
שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל וקרם קפה משובחים…חגיגה לעין ולחיך.

זמן הכנה:

כ-3/4 שעה + זמן אפיה

רמת קושי:

בינוני

כמות:

תבנית חד-פעמית ענקית

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבת רולדה לבנה

חומרים:

  • 10 ביצים (M)
  • 10 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 10 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

חממי תנור לחום בינוני, הפרידי את הביצים לחלמונים/חלבונים.
בקערה ערבבי היטב חומרים יבשים* (קמח, אבקת אפיה, ובטורט החום גם הקקאו המנופה).
הקציפי חלבונים לקצף יציב, תוך הוספת הסוכר בהדרגה.
הנמיכי מהירות המיקסר והוסיפי את השמן, החלמונים, ולאחר מכן את החומרים היבשים.
שמני נייר אפיה, חלקי את המסה ל-2 תבניות, שטחי את המסה מעל נייר האפיה המשומן, ואפי כ-10 דקות, עד  שקיסם הננעץ ברולדה יוצא יבש.

שכבת רולדה חומה

חומרים:

  • 5 ביצים (M)
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 10 כפות קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות קקאו מנופה*

אופן ההכנה:

להכין באותו אופן של הרולדה הלבנה, אך כמות זו מתאימה לרולדה אחת.

קרם וניל וקרם קפה

החומרים:

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • כוס קמח

אופן ההכנה:

בסיר מעל להבה נמוכה בשלי תוך כדי עירבוב, עד לקבלת מרקם רביכה, סמיך דמוי דייסה. קררי מעט.

  • 2 ביצים
  • 4 סוכר וניל
  • 2 מרגרינה
  • 2 כפות קפה נמס
  • 2 כפות יין אדום מתוק

במעבד מזון עם להב הסכינים, ערבבי את הביצים, סוכר וניל ומרגרינה, עד לקבלת קרם חלק ואחיד, הוסיפי את תכולת הרביכה מהסיר, וערבבי שוב עד לאיחוד, חלקי את הקרם הזה ל-2.
חלק אחד ישאר כך ויהיה קרם וניל.
לחלק השני החזירי למעבד המזון והוסיפי: קפה נמס ויין אדום מתוק, וערבבי לאיחוד, וזה יהיה קרם קפה.

ציפוי גנאש

החומרים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם קצפת

אופן ההכנה:

חממי את השוקולד עם השמנת עד להמסה ואיחוד, תוך כדי עירבוב (בבן מארי = קערה על גבי סיר עם מים), או לחילופין במיקרו (אבל גם כאן בזהירות ובפולסים של 30 שניות כל פעם).
שיפכי ומרחי בעדינות מעל שכבות הרולדות עם הקרם.

הרכבת העוגה

רולדה לבנה, קרם וניל, רולדה חומה, קרם קפה, רולדה לבנה, ומעל ציפוי גנאש.

צורת החיתוך וההגשה

כמובן שחייבים להקפיא את העוגה לפני החיתוך, החיתוך המדוייק מתאפשר רק אם העוגה קפואה היטב, רק להפעיל קצת את שרירי הידיים ויהיו לנו יופי של גלילים…
בעזרת קורצן עיגול, קרצתי עיגולים, ובהגשה הנחתי בצורה שוכבת בכדי שיוכלו לראות את כל השכבות.
רגע..רגע…אני כבר מזהה את השאלה, מה, לא חבל על כל השאריות שיש כתוצאה מהחיתוך בקורצן עגול?
אז לא, יש את כל אלו שעומדים מהצד ומחכים לטעימה, תסבירו להם שהשאריות, טעמם בדיוק כמו הגלילים!!!

מילון מושגים

קקאו מנופה: ישנם חומרי גלם שמיד שפותחים את האריזה שלהם והם באים במגע עם האויר, מתחילים להיווצר שם גושים, ולכן עלינו לסנן אותם, והפעם לא מטעמי כשרות, פשוט כדי לפתוח את הגושים, כך בקקאו, וכך גם באבקת סוכר.

איחוד חומרים יבשים: במתכון שיש אבקת אפיה, חשוב מאד לערבב את כל החומרים היבשים עם אבקת האפיה, בכדי לפזר באופן אחיד את החומר המתפיח.

נייר אפיה משומן: חשוב לשמן את נייר האפיה, בכדי שנוכל לשחרר בקלות את הרולדה לאחר האפיה, ולהרכיב בקלות את העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לשמוע עוד?