מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב טעמים צבעים וצורות כיד הדמיון עליכם….

זמן הכנה:

חצי שעה + זמני הקפאה

רמת קושי:

קל

כמות:

כ-30 יחי' מיני מגנום

פרווה/חלבי:

חלבי

גלידה בסיסית

חומרים:

  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% – קרה מאד!
  • 300 גרם חלב מרוכז

המלצות לשידרוג טעמי גלידה מיוחדים: (לבחירה 1 מהטעמים)

  • 250 גרם קרם פררו
  • 250 גרם קרם רפאלו
  • 200 גרם עוגיות אוראו קצוצות
  • 200 גרם פקאן סיני גרוס
  • 200 גרם עדשים מיני חלבי (חגיגה לילדים!!)
  • 250 גרם ריבת חלב

אופן ההכנה:

הקציפי את השמנת מתוקה לקציפה במרקם יוגורט (לא יציבה מדי)
הוסיפי את החלב המרוכז והקציפי מעט ממש רק עד לאיחוד.
בשלב זה החליטי איזה טעם את מעוניינת להוסיף לגלידה, הוסיפי את התוספת והקציפי שוב רק עד לאיחוד.
הניחי את תבנית הארטיקים על מגש (איתו תכניסי את הארטיקים למקפיא). נעצי מקל ארטיק ולאחר מכן מזגי את מסת הגלידה אל השקעים, ישרי בעזרת טפיחות ובעזרת פלטה, הקפיאי עד להתקשות, שחררי בעדינות את הארטיקים (קודם משחררים את הארטיק ורק לאחר מכן את המקל.

ציפוי הארטיקים

חומרים:

  • 400 גרם שוקולד (מריר / חלב / חלב לבן)
  • 80 גרם חמאת קקאו

אופן ההכנה:

המיסי את השוקולד בבן מארי (סיר כפול) או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
המיסי בנפרד בסיר את גוש חמאת הקקאו ואחדי עם השוקולד המומס.
מזגי את תערובת השוקולד וחמאת הקקאו אל כוס קרטון צרה וגבוהה.
טבלי את הארטיק הקפוא עד לסגירה עם המקל.
ניתן לטבול שוב 1/3 מגובה הארטיק בשוקולד בצבע שונה, או לחילופין לקשקש פסים לקישוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לשמוע עוד?