כדורי זיתים

כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!!

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קל

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק

חומרים:

  • 100 גר' חמאה
  • 250 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
  • 200 גר' קמח (2 כוסות)
  • 60 גר' חלב (1/3 כוס
  • 2 גר' מלח (¼ כפית)

אופן ההכנה:

לעבד את כל החומרים לבצק אחיד.

הכנת הכדורים

חומרים:

  • קופסת זיתים מגולענים (חרוזית), מסוננים ומיובשים מעל נייר מגבת

אופן ההכנה:

לקחת פיסת בצק לשטח לעיגול להניח זית במרכז ולסגור לכדור.
לגלגל בשומשום ולאפות כחצי שעה בחום 170 מעלות.

2 תגובות

    1. ניתן להקפיא גם ככדורי בצק מוכנים להקפאה, וגם ככדורים אפויים, ורק להפשיר ולחמם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה

למתכון המלא »
הכנת עוגיות

עוגיות ויטראז'

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…) במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא העוגיות מעולות לאחר הקפאה זמן

למתכון המלא »

עוגת מספרים

זו עוגה גאונית בפשטות שלה, שכבות בצק פריך מועשר שקדים, בין השכבות זילוף קרם גבינה עשיר, ומלמעלה קישוטים מפנקים. יכול להיות ערימת ממתקים, וגם פירות

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »