פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב..
אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו…
ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח מקרר ולהתחיל להרכיב לבד טעמים מכל מה שיש לנו במקרר ובמזווה, זו חוויה גדולה להכין עם הילדים, וההכנה שלהם היא הרבה פחות מזמן הקניה שהיינו הולכים לקנות בחנות….והטעם, אין מה להשוות!!
נכון, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מיוחדות להכנת ארטיקים, יש בגירסת הארטיקים הגדולים, ויש בגירסת הארטיקים מיני, שהם לגמרי מספיקים כחלק ממנה אחרונה, כמו שהמלצתי בתמונת הקינוח.

זמן הכנה:

5 דקות+ זמן הקפאה

רמת קושי:

קל

כמות:

כ-30 יחי' מיני ארטיקים

פרווה/חלבי:

פרווה

מנגו-מלון

חומרים:

  • 250 גרם מנגו
  • 400 גרם מלון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 150 גרם אבקת סוכר

תות-אננס

חומרים:

  • 150 גרם אננס – (עדיף טרי, אבל גם משומר טוב)
  • 500 גרם תות
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 200 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מעבד המזון ולטחון עד לאיחוד ולקבלת מסה טחונה היטב.
להכין את תבניות הסיליקון המיוחדות לארטיקים: להניח על מגש איתו נקפיא את הארטיקים, לנעוץ את מקלות הארטיקים (להשתמש במקלות מיני, אם מכינים בתבניות למיני ארטיקים).
למלא את שקעי התבנית במסת הפרי הטחון עד לשולי התבניות, לטפוח מעט בעזרת המגש בכדי שהפרי הטחון יכנס היטב לכל הפינות (יש תבניות להכנת ארטיקים עם תבליט של דוגמא, כמו בארטיקים תות שהצטלמו לנו כאן).
להקפיא לכמה שעות, לחלץ בעדינות: קודם את הארטיק ולאחר מכן למשוך את הארטיק החוצה מהתבנית, כך גם משתחרר המקל.

הצעת הגשה

להניח בכוסיות קינוח קטנות מעט סלט פירות העונה, ולהוסיף פריטיב מונח מעל הסלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לשמוע עוד?