
חלת מפתח
מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו
חטיף שנחטף מהצלחת, וההמלצה, להכין מנה כפולה….
החטיף מורכב מ – 4 חומרי גלם, קלי קלות של הכנה.
המרקם שבין קריספי לגמיש מגיע כתוצאה משימוש בחומר גלם: ששמו סירופ תירס *corn syrup, או גלוקוזה*
ההגשה הנחמדה היא שילוב של חיתוך מעויינים וסידור לצורת כוכב על ידי שילוב של חתיכות החטיף משני צידיו לסירוגין.
החטיפים מצויינים לאחר הקפאה (אם נשארו…)
כ-חצי שעה
קלה
כ-50 יחידות
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
הניחי את חמאת הבטנים, סוכר וסירופ תירס בסיר, חממי מעל אש נמוכה תוך ערבוב, עד להמסת הסוכר
הכניסי את פצפוצי האורז לקערה רחבה, מזגי מעל את התערובת החמה, ערבבי לאיחוד ולציפוי של הפיצפוצים, רפדי תבנית חד פעמית בינונית 25/30 ס"מ בנייר אפיה, העבירי את תערובת הפצפוצים החליקי והדקי היטב (על ידי כיסוי בנייר אפיה, זהירות חם!). המיסי את השוקולד לציפוי, שפכי מעל, וטלטלי לכיסוי אחיד
הקפיאי, להפשיר כחצי שעה לפני החיתוך
גלוקוזה – סוג של סוכר המופק בתהליך הידרוליזה של עמילן חיטה, תפוחי אדמה או תירס. הוא משמש בעיקר לייצור סוכריות ודברי מתיקה. הוא נותן גמישות למסה.
מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו
בישקוטים, אלו הן עוגיות ספוגיות, רכות אווריריות ומתוקות, צורתן כאצבע ארוכה ועגלגלה, וגם קרויות בשם אצבעות הגברת Lady fingers , בגלל שהן נמסות הן לגמרי
סופגנייה, מאפה שמרים מטוגן, במלית ריבת תות או כל גיוון אחר, המסמל את חג החנוכה לזכר נס פח השמן…אך מעבר לסמליות אין לנו צורך בכל
מתכון מצוין משולב בראוניז ועוגת גבינה, הכיף במתכון הזה, שאין צורך להוציא מיקסר, בניגוד לתוצאה המצויינת!!! יחסית זו עוגה לא מסובכת להכנה. היא נחתכת מצוין,
WhatsApp us
2 תגובות
שלום וברכה!
רציתי לשאול איך חותכים את הפינאצוס כמו שרואים בתמונה איזה גודל וכו
החיתוך נעשה בצורת מעויינים, ובסידור על המגש, הפכתי חלק מהמעויינים וכך התקבלה הצורה המעניינת.