
טארט תפוחים בקראנץ' שקדים
טארט תפוחים בקראנץ שקדים בצק פריך נימוח ומעליו שכבה של תפוחים בציפוי שקדים פרוסים מסוכרים שיוצרים קריספיות מיוחדת. עוגה מקסימה לראש השנה. זמן הכנה: כ-שעה
חטיף שנחטף מהצלחת, וההמלצה, להכין מנה כפולה….
החטיף מורכב מ – 4 חומרי גלם, קלי קלות של הכנה.
המרקם שבין קריספי לגמיש מגיע כתוצאה משימוש בחומר גלם: ששמו סירופ תירס *corn syrup, או גלוקוזה*
ההגשה הנחמדה היא שילוב של חיתוך מעויינים וסידור לצורת כוכב על ידי שילוב של חתיכות החטיף משני צידיו לסירוגין.
החטיפים מצויינים לאחר הקפאה (אם נשארו…)
כ-חצי שעה
קלה
כ-50 יחידות
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
הניחי את חמאת הבטנים, סוכר וסירופ תירס בסיר, חממי מעל אש נמוכה תוך ערבוב, עד להמסת הסוכר
הכניסי את פצפוצי האורז לקערה רחבה, מזגי מעל את התערובת החמה, ערבבי לאיחוד ולציפוי של הפיצפוצים, רפדי תבנית חד פעמית בינונית 25/30 ס"מ בנייר אפיה, העבירי את תערובת הפצפוצים החליקי והדקי היטב (על ידי כיסוי בנייר אפיה, זהירות חם!). המיסי את השוקולד לציפוי, שפכי מעל, וטלטלי לכיסוי אחיד
הקפיאי, להפשיר כחצי שעה לפני החיתוך
גלוקוזה – סוג של סוכר המופק בתהליך הידרוליזה של עמילן חיטה, תפוחי אדמה או תירס. הוא משמש בעיקר לייצור סוכריות ודברי מתיקה. הוא נותן גמישות למסה.
טארט תפוחים בקראנץ שקדים בצק פריך נימוח ומעליו שכבה של תפוחים בציפוי שקדים פרוסים מסוכרים שיוצרים קריספיות מיוחדת. עוגה מקסימה לראש השנה. זמן הכנה: כ-שעה
בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין
זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק
הקסם של הרולדות, הפשוטות האלו לא פג…תמיד הן עדיין מקשטות את השולחן, ולמרות שהן נחשבות למשהו פשוט יחסית, הן תמיד נאכלות עד תום. רולדה –
WhatsApp us
2 תגובות
שלום וברכה!
רציתי לשאול איך חותכים את הפינאצוס כמו שרואים בתמונה איזה גודל וכו
החיתוך נעשה בצורת מעויינים, ובסידור על המגש, הפכתי חלק מהמעויינים וכך התקבלה הצורה המעניינת.