
ממתק שוקולד לוז
מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,
ביילש זו עוגה הונגרית, חלבית, אמנם לא ממשפחת עוגות הראווה, אבל טעימה להפליא, מתאימה מאד לכל שבת, קלה מאד להכנה, בצק שמרים בתחתית, במרכז מלית גבינה ומעל שכבת בצק שמרים שמקבלת סימון לפני האפייה, ולאחר האפייה הקוביות כבר מסומנות…
העוגה מצוינת לאחר הקפאה
כשעה וחצי
תבנית חד פעמית הגדולה (לא ענקית)
חלבי
חומרים:
אופן ההכנה:
להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד המלח, ללוש כדקה, להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 5 דקות לקבלת בצק גמיש ונוח. להעביר לקערה לכסות בניילון נצמד למנוחה והתפחה לכחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-2 כדורים, לרדד כל כדור לעלה בגודל התבנית, לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח את הבצק מעל נייר האפיה, למרוח בעדינות את המלית, לרדד את חלק הבצק השני לעלה נוסף, בעזרת המערוך לכסות את המלית בעלה, למרוח בביצה, בעזרת קלף מתכת לסמן חיתוכי מעויינים. להתפיח עוד כ-20 דקות.
לחמם תנור לחום בינוני: 175 מעלות, לאפות עד להשחמה נאה. כ-35 דקות.
חומרים:
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים בקערה, לבחוש היטב לאיחוד.
למרוח באופן אחיד מעל שכבת הבצק.
מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,
בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין
סופגנייה, מאפה שמרים מטוגן, במלית ריבת תות או כל גיוון אחר, המסמל את חג החנוכה לזכר נס פח השמן…אך מעבר לסמליות אין לנו צורך בכל
הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב
WhatsApp us