כדורי קראנץ פצפוצים ובוטנים

מתכון כדורי קראנץ פצפוצים ובטנים

כדורונים קטנים וממכרים, כיף להכין אותם, ללא צורך במיקסר…
רק קצת סבלנות, ויהיה חטיף שוקולדי אגוזי מדהים בטעמו.
הכדורים יצאו מצויינים גם אחרי הקפאה, כך שניתן להכין מראש לקראת אירוע שמתקרב.. רק חשוב להקפיד על תנאי הקפאה נכונים*

זמן הכנה:

כ-10 דקות + זמן כדרור וציפוי

רמת קושי:

קלה

כמות:

כ-60 כדורים (תלוי בגודל הכדורים)

פרווה/חלבי:

פרווה

חומרים לכדורים:

חומרים:

  • 1 ק"ג חמאת בטנים מתוקה
  • 150 גרם פצפוצי אורז
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים

אופן ההכנה:

חממי מעט את חמאת הבטנים בכדי שתהיה רכה, הוסיפי אבקת סוכר ואגוזי לוז טחונים, ערבבי לאיחוד, הוסיפי את פצפוצי האורז ואחדי בבחישה עד שכל פצפוצי האורז מצופים היטב בתערובת.
קררי מעט את התערובת.
בידיים לחות צרי כדורים, הניחי בתבנית מעל נייר אפיה, והקפיאי, כשהכדורים קפואים היטב ניתן לצפות אותם בקלות. (הוציאי בכל פעם כמות קטנה של כדורים)

ציפוי הכדורים:

חומרים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאת קקאו*

אופן ההכנה:

המיסי את השוקולד וחמאת הקקאו בבן מארי (כלי מעל אדים).
טבלי את הכדורים הקפואים, הרימי בעזרת מזלג, נגבי עודפי שוקולד על דופן הכלי, ורק לאחר מכן העבירי לנייר אפיה להתמצקות הציפוי

אופציות לקישוט:

בזילוף שוקולד בצבע שונה / פרחי בצק סוכר / איבוק קקאו

מילון מושגים

הקפאה נכונה: ניתן להקפיא מאפים רבים ולקבל תוצאה משביעת רצון כשנפשיר, כמובן אם נקפיא בצורה נכונה: אריזה בקופסא סגורה הרמטית, עטוף ב-2 שכבות של ניילון נצמד, עדיף להקפיא במקפיא רטוב (עם קרח), וכן, חשוב שהקופסא לא תהיה צמודה לתבשיל שמכיל כמות שום….
חמאת קקאו: חמאת קקאו הוא אחד ממרכיבי השוקולד, הוא למעשה השומן שבשוקולד, הוא מגיע גם כחומר גלם מבודד, תוספת של כמות קטנה ממנו לשוקולד, יתן לנו שוקולד יותר דליל, כדי לקבל שכבת ציפוי דקה יותר. ניתן להשיג אותו בחנויות שמתמחות בחומר אפיה, אם אין, אז ניתן להמיר בשמן.

2 תגובות

  1. השבתות שלי נראות אחר בזכותך
    שרופה עלייך
    ובעלי לא מפסיק להודות שעשיתי את הקורסים אצלך ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »
הכנת עוגות

בראוניז פירורים

זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק

למתכון המלא »

קובייה על מקל

קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »