
רולדה שוקולד לימון
הקסם של הרולדות, הפשוטות האלו לא פג…תמיד הן עדיין מקשטות את השולחן, ולמרות שהן נחשבות למשהו פשוט יחסית, הן תמיד נאכלות עד תום. רולדה –
כדורונים קטנים וממכרים, כיף להכין אותם, ללא צורך במיקסר…
רק קצת סבלנות, ויהיה חטיף שוקולדי אגוזי מדהים בטעמו.
הכדורים יצאו מצויינים גם אחרי הקפאה, כך שניתן להכין מראש לקראת אירוע שמתקרב.. רק חשוב להקפיד על תנאי הקפאה נכונים*
כ-10 דקות + זמן כדרור וציפוי
קלה
כ-60 כדורים (תלוי בגודל הכדורים)
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
חממי מעט את חמאת הבטנים בכדי שתהיה רכה, הוסיפי אבקת סוכר ואגוזי לוז טחונים, ערבבי לאיחוד, הוסיפי את פצפוצי האורז ואחדי בבחישה עד שכל פצפוצי האורז מצופים היטב בתערובת.
קררי מעט את התערובת.
בידיים לחות צרי כדורים, הניחי בתבנית מעל נייר אפיה, והקפיאי, כשהכדורים קפואים היטב ניתן לצפות אותם בקלות. (הוציאי בכל פעם כמות קטנה של כדורים)
חומרים:
אופן ההכנה:
המיסי את השוקולד וחמאת הקקאו בבן מארי (כלי מעל אדים).
טבלי את הכדורים הקפואים, הרימי בעזרת מזלג, נגבי עודפי שוקולד על דופן הכלי, ורק לאחר מכן העבירי לנייר אפיה להתמצקות הציפוי
בזילוף שוקולד בצבע שונה / פרחי בצק סוכר / איבוק קקאו
הקפאה נכונה: ניתן להקפיא מאפים רבים ולקבל תוצאה משביעת רצון כשנפשיר, כמובן אם נקפיא בצורה נכונה: אריזה בקופסא סגורה הרמטית, עטוף ב-2 שכבות של ניילון נצמד, עדיף להקפיא במקפיא רטוב (עם קרח), וכן, חשוב שהקופסא לא תהיה צמודה לתבשיל שמכיל כמות שום….
חמאת קקאו: חמאת קקאו הוא אחד ממרכיבי השוקולד, הוא למעשה השומן שבשוקולד, הוא מגיע גם כחומר גלם מבודד, תוספת של כמות קטנה ממנו לשוקולד, יתן לנו שוקולד יותר דליל, כדי לקבל שכבת ציפוי דקה יותר. ניתן להשיג אותו בחנויות שמתמחות בחומר אפיה, אם אין, אז ניתן להמיר בשמן.
הקסם של הרולדות, הפשוטות האלו לא פג…תמיד הן עדיין מקשטות את השולחן, ולמרות שהן נחשבות למשהו פשוט יחסית, הן תמיד נאכלות עד תום. רולדה –
טארט תפוחים בקראנץ שקדים בצק פריך נימוח ומעליו שכבה של תפוחים בציפוי שקדים פרוסים מסוכרים שיוצרים קריספיות מיוחדת. עוגה מקסימה לראש השנה. זמן הכנה: כ-שעה
קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות
הפעם מתכון קל מאד להכנה, בסך הכל סוג בצק אחד, שמיד תכיני כמות כפולה בכדי שתוכלי לייצר מספר סוגי עוגיות במגוון צורות, וללא טרחה נוספת…
WhatsApp us
2 תגובות
השבתות שלי נראות אחר בזכותך
שרופה עלייך
ובעלי לא מפסיק להודות שעשיתי את הקורסים אצלך ❤
תודה הודיה!
איזה כיף לשמוע!
הרבה הצלחה הלאה…