קרואסון חמאה אמתי, זהו קרואסון שעשוי מבצק שמרים כרוך שההכנה שלו מורכבת וארוכה, מתכון זה הוא סוג של קיצור דרך…
לכאורה נראים קרואסונים אלו תמימים ופשוטים, אבל ממש לא, בצק חלבי, ובמקום השוקולד הנצחי, מריחה של חמאה ופיזור של מלח גרוס (והיום ניתן להשיג מלח גס במטחנות קטנות ביתיות, בטעמים מיוחדים: איטלקי / שום/ ים תיכוני, זה מוסיף טעמים נפלאים)
ברור, שהם במיטבם כשהם טריים, אבל עוברים מצוין הקפאה, רק חימום קל לאחר הפשרה, ולא לספר לאף אחד…לא ירגישו..
מצוין לארוחת ערב / בוקר מפנקת.
זמן הכנה:
כחצי שעה + זמני התפחה
רמת קושי:
קל
כמות:
24 קרואסוני ביס
פרווה/חלבי:
חלבי
קרואסון חמאה
חומרים:
- 350 גרם קמח (3.5 כוסות)
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 125 גרם חלב (3/4 כוס)
- 50 גרם סוכר (1/3 כוס)
- 1 ביצת L
- 1 חלמון L
- 75 גרם חמאה רכה מאד
- 1 כפית מלח
- למריחה: 50 גרם חמאה רכה מאד, מלח גס, ביצה ושומשום לקישוט
אופן ההכנה:
להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד המלח, ללוש כדקה, להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 5 דקות לקבלת בצק גמיש ונוח.
להעביר לקערה לכסות בניילון נצמד למנוחה והתפחה לכחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים, לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ, למרוח חמאה ולפזר מלח מעט מלח גס (מומלץ ממטחנה מלח מתובל), בעזרת גלגלת לחתוך ל-8 משולשים לגלגל ולסגור לקרואסון.
להבריש בביצה, לפזר שומשום, להתפיח חצי שעה.
לחמם תנור לחום בינוני: 175 מעלות, לאפות עד להשחמה נאה.
נ.ב: ניתן לחלק את העיגולים ל-4 ולסגור לקרואסון גדול, ואז יש לנו לחמניית קרואסון. מצוינת לפתיחה ולמריחה של גבינת שמנת.