קוביית פינוק

הכנת פטיפורים

קוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לאירועים, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד הדברים החשובים לפני אירוע, כל מה שלא מכינים ברגע האחרון.

זמן הכנה:

כחצי שעה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

מתאים ל-2 תבניות אינגליש (1 קצרה ו1 ארוכה) או לתבנית / רינג בגודל 20/20

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבת הפיצוחים

חומרים:

  • 150 גרם מרגרינה
  • 100 גרם דבש (½ כוס)
  • 80 גרם סוכר (½ כוס)
  • 4 כפות קקאו מסונן* (35 גרם)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חלבה מפוררת
  • 250 גרם תערובת פיצוחים קלויים (לא מלוחים!)

אופן ההכנה:

להמיס בסיר מרגרינה דבש וסוכר, ולהוסיף תוך בחישה עד לאיחוד:
4 כפות קקאו מסונן* (35 גרם)
50 גרם שוקולד מריר
100 גרם חלבה מפוררת

להוסיף 250 גרם תערובת פיצוחים קלויים (לא מלוחים!)
לערבב היטב עד שכל הפיצוחים מצופים בתערובת השוקולד.

לרפד* את תבניות האינגליש ביריעת ניילון, לשטח את המסה ולהדק היטב לתחתית התבנית, להכין מיד* את השכבה השניה.

שכבה שנייה

חומרים:

  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 60 גרם חמאת קקאו
  • 80 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

בסיר, להמיס את חמאת הקקאו להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד וממרח החלבה  ולערבב לאיחוד, למזוג בעדינות מעל שכבת הפיצוחים  ולהקפיא.

לחתוך לצורה הרצויה (קוביות, אצבעות, משולשים) כשהמסה חצי קפואה. נכון, קצת קשה לחתוך כך, אבל רק כך יצאו לנו חיתוכיות מושלמות.

מילון מושגים

מסונן: באבקת קקאו החל מהרגע שפותחים את האריזה, מתחילים להיווצר גושים, כתוצאה מהמפגש עם האוויר, כך גם באבקת סוכר, ולכן, חובה לסנן את אבקת הקקאו / אבקת הסוכר, וכך לפתוח את הגושים, לפני שמוסיפים אותם אל שאר חמרי הגלם של המתכון.

לרפד: כדי שנוכל לשחרר בקלות את העוגה, יש צורך לרפד את התבנית אליה נמזוג את מסת השוקולד, ורצוי לרפד ביריעת ניילון מספיק גדולה, כדי שיהיו שוליים שבעזרתם נוכל להוציא את העוגה, ולחתוך על קרש חיתוך.

מיד: כשמכינים סוג ממתק כזה שמורכב מ-2 שכבות שיש בהם שוקולד, אם נקרר את השכבה הראשונה ורק אז נמזוג את השכבה השנייה, כשנחתוך יש סבירות ששתי השכבות ייפרדו, ולכן מומלץ למהר בין השכבה הראשונה לשנייה, וכך הן מתקררות יחדיו ומתחברות היטב.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת קינוח

דסקיות שוקולד-נוגט

לכאורה עוגת שוקולד עשירה, בתוספת שקדים, אבל השונה, שהיא  אפויה בתבנית גדולה, ובגלל כמות המסה הקטנה העוגה יוצאת נמוכה (כמו רולדה) ולכן נותנת את האופציה

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »
הכנת קינוח

פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב.. אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו… ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח

למתכון המלא »