
בראוניז פירורים
זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק
קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות תפוחים מוקפצים ומעל חצי כדור מוס תפוח.
רצוי לבחור כוסית רחבה מספיק (כוסיות מסוג צנצנות אישיות הן נהדרות לקינוח זה)
כ-שעה
בינונית
כ-20 קינוחים (כמובן תלוי בגודל הכוס שנבחרה)
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
ללוש במעבד מזון את כל החומרים לבצק פירורי.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
לקרר ולפורר לפירורים עדינים.
חומרים:
אופן ההכנה:
חממי מחבת ופזרי את הסוכר, טלטלי מעט את המחבת עד להמסת הסוכר ולהזהבה קלה, הוסיפי את קוביות התפוחים והיין, בשלי תוך ערבוב עד לצמצום כל הנוזלים.
חומרים:
אופן ההכנה:
פזרי את אבקת הג'לטין על המים הקרים ובחשי מעט, הניחי בצד להספגה, עד לקבלת מסה ספוגית יציבה.
חממי את מחית תפוחי העץ הוסיפי את השוקולד ומסת הג'לטין וערבבי עד להמסה ואיחוד. קררי מעט. הקציפי את הקצפת לפסגת יוגורט, וקפלי אל מסת התפוחים (לקבלת תערובת נוזלית וסמיכה).
העבירי לשק זילוף, זלפי לתןך תבניות סיליקון חצי הכדור (שילוב תמונה), הקפיאי, שחררי בעדינות את חצאי כדורי המוס, ומכל 2 חצאי כדורים, צרי כדור שלם.
הניחי בתחתית הכוס כף פירורי שקדים. מעל, כף גדושה של קוביות תפוחים מוקפצים.
מעל התפוחים הניחי בעדינות כדור מוס תפוחים.
זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק
שקוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לשמחות, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד
פריטיב – פרי קרטיב..אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו…ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח מקרר ולהתחיל
בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין
תגובה אחת
תודה רבה.
שנה טובה. כתיבה וחתימה טובה.