מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות תפוחים מוקפצים ומעל חצי כדור מוס תפוח.
רצוי לבחור כוסית רחבה מספיק (כוסיות מסוג צנצנות אישיות הן נהדרות לקינוח זה)

זמן הכנה:

כ-שעה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-20 קינוחים (כמובן תלוי בגודל הכוס שנבחרה)

פרווה/חלבי:

פרווה

קרמבל שקדים

חומרים:

  • 100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם קמח ( 1 כוס)
  • 100 גרם שקד טחון (1 כוס)
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)

אופן ההכנה:

ללוש במעבד מזון את כל החומרים לבצק פירורי.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
לקרר ולפורר לפירורים עדינים.

תפוחים מוקפצים

חומרים:

  • 6 תפוחי גרנד – חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 1/3 כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

חממי מחבת ופזרי את הסוכר, טלטלי מעט את המחבת עד להמסת הסוכר ולהזהבה קלה, הוסיפי את קוביות התפוחים והיין, בשלי תוך ערבוב עד לצמצום כל הנוזלים.

מוס תפוחי עץ ושוקולד לבן

חומרים:

  • 140 גרם מחית תפוחי עץ (3/4 כוס)
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 7 גרם אבקת ג'לטין + 35 גרם מים קרים (1 כף ג'לטין + 1/4 כוס מים)
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1 כפית גרידת לימון
  • בנפרד – 500 גרם שמנת מתוקה / קצפת

אופן ההכנה:

פזרי את אבקת הג'לטין על המים הקרים ובחשי מעט, הניחי בצד להספגה, עד לקבלת מסה ספוגית יציבה.

חממי את מחית תפוחי העץ הוסיפי את השוקולד ומסת הג'לטין וערבבי עד להמסה ואיחוד. קררי מעט. הקציפי את הקצפת לפסגת יוגורט, וקפלי אל מסת התפוחים (לקבלת תערובת נוזלית וסמיכה).
העבירי לשק זילוף, זלפי לתןך תבניות סיליקון חצי הכדור (שילוב תמונה), הקפיאי, שחררי בעדינות את חצאי כדורי המוס, ומכל 2 חצאי כדורים, צרי כדור שלם.

הרכבת הכוס

הניחי בתחתית הכוס כף פירורי שקדים. מעל, כף גדושה של קוביות תפוחים מוקפצים.
מעל התפוחים הניחי בעדינות כדור מוס תפוחים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בראוניז פירורים

זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק

למתכון המלא »

קוביית פינוק

שקוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לשמחות, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד

למתכון המלא »

פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב..אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו…ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח מקרר ולהתחיל

למתכון המלא »

כוכב שמרים

בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין

למתכון המלא »