כובאניות

הכנת לחם

כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים.

ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה.

במקור הכובאנה מוכן בסיר אלומיניום מיוחד, אך הגרסה המוצעת הנאפית בתבנית בתנור טובה לא פחות.

מעדן אמיתי!

הכנת לחם

הכובאנות במיטבן כשהן טריות אך בהחלט ניתן להקפיא אותן ולהגיש לאחר הפשרה וחימום.

זמן הכנה:

כחצי שעה+זמני אפיה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-18 יחידות

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק

חומרים:

  • 10 גרם מלח (1 כף)
  • 1 ק"ג קמח
  • 15 גר' שמרים יבשים (1.5 כפות)
  • 70 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 570 גרם מים (3 כוסות מים)
  • 150 גרם חמאה

אופן ההכנה:

להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד החמאה (מלח בתחתית הקערה) ללוש 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. להניח להתפחה בקערה משומנת מעט ולעטוף בניילון נצמד.

לחלק את הבצק לפיסות של 90 גרם. ולכדרר לכדורים מושלמים. להניח את הכדורים למנוחה של 15 דקות.

להמיס 150 גרם חמאה. לפתוח כל כדור בצק למלבן באורך כ: 12/18, למרוח חמאה מומסת, לקפל משני הצדדים ולסגור לגלילה. לסדר את הגלילות בתבנית, למרוח חמאה מומסת מעל, להשהות להתפחה.

לחמם תנור לחום 175 מעלות, לאפות: 25 דקות עד להשחמה קלה.

הכנת לחם
הכנת לחם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »
אפיית עוגות

וופל בלגי

ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים. ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה. זמן הכנה: כ-3/4 שעה

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוח

קוקילידה

שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה

למתכון המלא »
מתכון עוגת אגוזים הדורה

עוגת אגוזים הדורה

עוגה מצוינת מסוג העוגות של פעם, אבל המיוחדות. אלו שניתן לחתוך מהן כמות מכובדת של קוביות קטנות נאות להגשה, שיוצרות שילוב של מתיקות ופינוק! המראה

למתכון המלא »