
ממתק שוקולד לוז
מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,
כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים.
ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה.
במקור הכובאנה מוכן בסיר אלומיניום מיוחד, אך הגרסה המוצעת הנאפית בתבנית בתנור טובה לא פחות.
מעדן אמיתי!
הכובאנות במיטבן כשהן טריות אך בהחלט ניתן להקפיא אותן ולהגיש לאחר הפשרה וחימום.
כחצי שעה+זמני אפיה
בינונית
כ-18 יחידות
חלבי
חומרים:
אופן ההכנה:
להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד החמאה (מלח בתחתית הקערה) ללוש 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. להניח להתפחה בקערה משומנת מעט ולעטוף בניילון נצמד.
לחלק את הבצק לפיסות של 90 גרם. ולכדרר לכדורים מושלמים. להניח את הכדורים למנוחה של 15 דקות.
להמיס 150 גרם חמאה. לפתוח כל כדור בצק למלבן באורך כ: 12/18, למרוח חמאה מומסת, לקפל משני הצדדים ולסגור לגלילה. לסדר את הגלילות בתבנית, למרוח חמאה מומסת מעל, להשהות להתפחה.
לחמם תנור לחום 175 מעלות, לאפות: 25 דקות עד להשחמה קלה.

מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,

הקסם של הרולדות, הפשוטות האלו לא פג…תמיד הן עדיין מקשטות את השולחן, ולמרות שהן נחשבות למשהו פשוט יחסית, הן תמיד נאכלות עד תום. רולדה –

בישקוטים, אלו הן עוגיות ספוגיות, רכות אווריריות ומתוקות, צורתן כאצבע ארוכה ועגלגלה, וגם קרויות בשם אצבעות הגברת Lady fingers , בגלל שהן נמסות הן לגמרי

קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות
WhatsApp us