עוגת אגוזים הדורה

מתכון עוגת אגוזים הדורה

עוגה מצוינת מסוג העוגות של פעם, אבל המיוחדות. אלו שניתן לחתוך מהן כמות מכובדת של קוביות קטנות נאות להגשה, שיוצרות שילוב של מתיקות ופינוק!

המראה ההדור שלה, נגזר מציפוי של שוקולד לבן וציור שוקולד חום מעל

העוגה נחתכת כשהיא קפואה, כדי לקבל קוביות משורטטות

רצוי להוציא מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה. העוגה, מצוינת לאחר הקפאה

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קלה

כמות:

תבנית חד פעמית הגדולה (30/40)

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבה ראשונה, בצק לוז

חומרים:

  • 470 גרם קמח (4.5 כוסות)
  • 300 גרם מחמאה רכה
  • 130 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1.5 חבילות אבקת אפיה
  • 150 גרם אגוזי לוז טחונים

אופן ההכנה:

לעבד מכל החומרים בצק (מעט דביקי) אפשרי גם בקערה ולא במיקסר, בעזרת ידיים לחות לשטח בתבנית מעל נייר אפיה. לאפות בחום 170 מעלות ל-10 דקות לאפיה חלקית.

שכבה שניה, שוקולד קפה

חומרים:

  • 375 גרם צמקאו בטעם קפה (לטעם קפה מעודן, להשיג בחנויות המתמחות)
    (או שוקולד מריר וכפית נס קפה)
  • 4 כפות סוכר
  • 200 גרם מחמאה
  • 9 חלמונים
  • 5 כפות קמח +כפית אבקת אפיה
  • 9 חלבונים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

להמיס את הצמקאו, הסוכר והמחמאה תוך כדי עירבוב למסה חלקה, לקרר מעט ולהוסיף בבחישה:
9 חלמונים
5 כפות קמח +כפית אבקת אפיה  (שערבבנו היטב ביחד).

בנפרד, בקערת המיקסר:
להקציף את 9 החלבונים + 1 כוס סוכר לקצף יציב, ולאחד בתנועות קיפול אל מסת השוקולד קפה.

למזוג בעדינות ולשטח מעל הבצק האפוי חלקית, לאפות כ-40 דקות נוספות על חום 175 מעלות.

לקרר היטב את העוגה (להקפיא) ורק לאחר מכן להכין את השכבה השלישית.

שכבה שלישית, ציפוי מהודר

חומרים:

  • 100 גרם שמנת צמחית (חצי כוס)
  • 350 גרם צמקאו* לבן קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כף ממרח חלבה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

לחמם את השמנת הצמחית עד לנקודת רתיחה, להסיר מהאש, להוסיף את קוביות הצמקאו וממרח החלבה, ולערבב בבחישה להמסה ואיחוד.

בשלב זה*, להכניס את 100 גרם השוקולד מריר לשקית זילוף, להמיס בתוך כוס מים רותחים.
למזוג את הציפוי המהודר מעל העוגה הקפואה, לנער את התבנית עד לכיסוי מלא, לזלף פסים של שוקולד מריר לרוחב התבנית במרחקים של כ-2 ס"מ. בעזרת קיסם למשוך את פסי השוקולד פעם מצד אחד ופעם מצד שני ליצירת דיגום שיבולים.

להקפיא את העוגה לפני החיתוך.

מילון מושגים

*צמקאו: צמקאו אינו שוקולד.
זו למעשה המצאה ישראלית שנולדה בתקופת הצנע בה היה יקר מדי לייבא פולי קקאו לתעשיית השוקולד…או לחילופין שוקולד. זה למעשה שומן צמחי, וטעמו בהתאם…לא משהו…

אבל, כאשר אנחנו רוצות לייצר ציפוי גנאש לבן, אם נכין משוקולד לבן (כן, יש דבר כזה) הציפוי יצא לנו רך מדי (על גבול הנוזל) ולא יתגבש מספיק, ולכן הרשיתי לעצמי בעוגה זו לשלב צמקאו לבן. (אבל רק כאן!!)

*בשלב זה: חשוב מאד! שהשוקולד מריר יהיה מומס ומוכן לעבודה טרם מזגנו את הציפוי הלבן על העוגה הקפואה, הטמפרטורות הנמוכות של העוגה חשובות לייצוב הציפוי המלכותי, והן באמת די מהר מגבשות אותו, ולכן חשובה לנו כאן מהירות וזריזות הידיים בקישוט הסופי.  

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

עוגת מספרים

זו עוגה גאונית בפשטות שלה, שכבות בצק פריך מועשר שקדים, בין השכבות זילוף קרם גבינה עשיר, ומלמעלה קישוטים מפנקים. יכול להיות ערימת ממתקים, וגם פירות

למתכון המלא »

עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »
הכנת עוגיות

עוגיות ויטראז'

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…) במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא העוגיות מעולות לאחר הקפאה זמן

למתכון המלא »