שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי…
זמן הכנה:
45 דקות + זמני הקפאה
רמת קושי:
בינוני
כמות:
משתנה בהתאם לגודל העוגייה
פרווה/חלבי:
חלבי
עוגיות קוקילידה
חומרים:
- 240 גרם קרם נוטלה
- 2 ביצים מדיום
- 140 גרם קמח
- 20 גרם אבקת אפיה (2 שקיות)
אופן ההכנה:
אחדי את כל המרכיבים בקערה. העבירי לשקית זילוף עם צנטר חלק (805) זלפי עוגיות בקוטר כ-4 ס"מ על נייר אפיה, זלפי את העוגיות במרווחים בין אחת לשניה.
אפי בחום 175 מעלות כ-10 דקות, העוגיות צריכות להיות מעט רכות. הן מתייצבות לאחר קירור.
גלידת פררו
חומרים:
- 500 גרם שמנת מתוקה 38% – קרה מאד!
- 300 גרם חלב מרוכז
- 250 גרם קרם פררו
אופן ההכנה:
הקציפי את השמנת מתוקה לקציפה במרקם יוגורט (לא יציבה מדי).
הוסיפי את החלב המרוכז והקציפי מעט ממש רק עד לאיחוד.
הוסיפי את קרם הפררו והקציפי שוב רק עד לאיחוד.
זלפי לתוך תבניות סיליקון שקעים מיני מאפינס (כחצי מגובה השקע), הקפיאי.
הרכבת העוגייה
חלצי את עיגולי הגלידה מהשקעים, הניחי על עוגייה, סגרי בעוגייה נוספת לסנדוויץ קוקילידה.
ניתן כמובן להשתמש בכל גלידה קנויה, להמיס אותה ולזלף לתוך תבנית שקעים.