וופל בלגי

ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים.
ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה.

זמן הכנה:

כ-3/4 שעה + זמני התפחה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-40 יחידות של 40 גר'

 

פרווה/חלבי:

פרווה

הכנת הבצק

חומרים:

  • 25 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 370 גרם חלב (כ-¼2 כוסות)
  • 370 גרם קמח (כ-4 כוסות)
  • 1/2 מקל וניל, או 2 כפות תמצית וניל
  • 3 חלמונים M
  • 300 גרם חמאה מומסת
  • 90 גרם חלבונים (מ-3 ביצי M)
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

המיסי את החמאה, המתיני מעט לקירור.
ערבבי בקערה, שמרים מים וחלב, הוסיפי בבחישה את הקמח הוניל והחלמונים, טרפי היטב לאיחוד. הוסיפי בהדרגה את החמאה המומסת.

הקציפי את החלבונים עם המלח לקצף רך וקפלי אל התערובת. כסי את הקערה בניילון נצמד, והשהי להתפחה.

אפי בטוסטר וופל בלגי עד להזהבה קלה.

הצעת הגשה

מגישים את הוופל חם בתוספת כדורי גלידה/קצפת/פירות/סירופים, או כל דבר אחר טעים שיש בהישג יד…