וופל בלגי

אפיית עוגות

ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים.
ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה.

זמן הכנה:

כ-3/4 שעה + זמני התפחה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-40 יחידות של 40 גר'

 

פרווה/חלבי:

פרווה

הכנת הבצק

חומרים:

  • 25 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 370 גרם חלב (כ-¼2 כוסות)
  • 370 גרם קמח (כ-4 כוסות)
  • 1/2 מקל וניל, או 2 כפות תמצית וניל
  • 3 חלמונים M
  • 300 גרם חמאה מומסת
  • 90 גרם חלבונים (מ-3 ביצי M)
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

המיסי את החמאה, המתיני מעט לקירור.
ערבבי בקערה, שמרים מים וחלב, הוסיפי בבחישה את הקמח הוניל והחלמונים, טרפי היטב לאיחוד. הוסיפי בהדרגה את החמאה המומסת.

הקציפי את החלבונים עם המלח לקצף רך וקפלי אל התערובת. כסי את הקערה בניילון נצמד, והשהי להתפחה.

אפי בטוסטר וופל בלגי עד להזהבה קלה.

הצעת הגשה

מגישים את הוופל חם בתוספת כדורי גלידה/קצפת/פירות/סירופים, או כל דבר אחר טעים שיש בהישג יד…

אפיית עוגות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

לימוד הכנת קינוחים

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »
הכנת פטיפורים

קוביית פינוק

שקוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לשמחות, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד

למתכון המלא »
הכנת קינוח

פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב..אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו…ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח מקרר ולהתחיל

למתכון המלא »
הכנת שמרים

כוכב שמרים

בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין

למתכון המלא »
קורסים לאפיה