מוס תפוח בקרמבל שקדים

לימוד הכנת קינוחים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות תפוחים מוקפצים ומעל חצי כדור מוס תפוח.
רצוי לבחור כוסית רחבה מספיק (כוסיות מסוג צנצנות אישיות הן נהדרות לקינוח זה)

לימוד הכנת קינוחים

זמן הכנה:

כ-שעה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-20 קינוחים (כמובן תלוי בגודל הכוס שנבחרה)

פרווה/חלבי:

פרווה

קרמבל שקדים

חומרים:

  • 100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם קמח ( 1 כוס)
  • 100 גרם שקד טחון (1 כוס)
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)

אופן ההכנה:

ללוש במעבד מזון את כל החומרים לבצק פירורי.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
לקרר ולפורר לפירורים עדינים.

תפוחים מוקפצים

חומרים:

  • 6 תפוחי גרנד – חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 1/3 כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

חממי מחבת ופזרי את הסוכר, טלטלי מעט את המחבת עד להמסת הסוכר ולהזהבה קלה, הוסיפי את קוביות התפוחים והיין, בשלי תוך ערבוב עד לצמצום כל הנוזלים.

מוס תפוחי עץ ושוקולד לבן

חומרים:

  • 140 גרם מחית תפוחי עץ (3/4 כוס)
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 7 גרם אבקת ג'לטין + 35 גרם מים קרים (1 כף ג'לטין + 1/4 כוס מים)
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1 כפית גרידת לימון
  • בנפרד – 500 גרם שמנת מתוקה / קצפת

אופן ההכנה:

פזרי את אבקת הג'לטין על המים הקרים ובחשי מעט, הניחי בצד להספגה, עד לקבלת מסה ספוגית יציבה.

חממי את מחית תפוחי העץ הוסיפי את השוקולד ומסת הג'לטין וערבבי עד להמסה ואיחוד. קררי מעט. הקציפי את הקצפת לפסגת יוגורט, וקפלי אל מסת התפוחים (לקבלת תערובת נוזלית וסמיכה).
העבירי לשק זילוף, זלפי לתןך תבניות סיליקון חצי הכדור (שילוב תמונה), הקפיאי, שחררי בעדינות את חצאי כדורי המוס, ומכל 2 חצאי כדורים, צרי כדור שלם.

הרכבת הכוס

הניחי בתחתית הכוס כף פירורי שקדים. מעל, כף גדושה של קוביות תפוחים מוקפצים.
מעל התפוחים הניחי בעדינות כדור מוס תפוחים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכנת קינוח

פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב.. אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו… ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח

למתכון המלא »

פאדג' שוקולד דובדבן

זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה

למתכון המלא »
לימוד הכנת עוגיות

עוגיות אלפחורס

העוגיות מספר 1 לתקופת שבועות, הן מקסימות, נמסות בפה בזכות הקורנפלור שבהן, ניתן להכין אותן כעוגיות גדולות, כעוגיות קטנטנות שישמשו אותנו לקישוט קינוחי כוסות. ואפילו

למתכון המלא »
הכנת קינוח

בר שוקולד פרלינה

בר שוקולד, זה הוא חטיף שוקולד מועשר בנוגט ואגוזים, מוכן בתוך תבנית ארוכה, אפשרי כמובן, להשתמש בתבנית חד פעמית (אינגליש) ואפשרי בתבניות מיוחדות, עשויות סיליקון,

למתכון המלא »