עוגיות ויטראז'

הכנת עוגיות

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…)
במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא
העוגיות מעולות לאחר הקפאה

זמן הכנה:

שעה וחצי

רמת קושי:

בינוני

כמות:

כ- 60 עוגיות בקוטר 6 ס"מ

פרווה/חלבי:

פרווה

בצק לעוגיות

חומרים:

  • 400 גרם קמח (4.5 כוסות קמח)
  • 7.5 גרם אבקת אפיה (כף שטוחה)
  • 1 גרם מלח (1/4 כפית)
  • 1 סוכר וניל
  • 250 מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
  • 225 גרם אבקת סוכר (2.5 כוסות)
  • 75 גרם ביצים (1.5 ביצי מדיום)

שברי סוכריות

סוכריות קשות- רסקי את הסוכריות לחתיכות גסות

אופן ההכנה:

בקערת מעבד המזון עם להב הסכינים הכיני בצק פריך בצורה הבאה:
הניחי בקערה את כל החומרים מלבד הביצים. עבדי לפירורים דקים (דמוי קוסקוס), הוסיפי את הביצים וערבבי רק עד לקבלת גוש בצק, רדדי את הבצק בין 2 דפי נייר אפיה, לעובי של כ-1/2 ס"מ, והקפיאי.
קריצת צורות העוגיות תעשינה על הבצק כשהוא קפוא, כך ניתן יהיה להעביר את העוגיות אל נייר מגש האפייה בצורה בטוחה והן תהיינה משורטטות. אם הבצק התרכך מעט, הקפיאי שוב לכמה דקות ואז חזרי שוב לקרוץ על בצק קפוא.
תקרצי צורות של עוגייה ובמרכז תקרצי חור קטן יותר לקבלת מסגרת עוגייה, העבירי בעדינות לנייר אפיה מעל תבנית, הניחי במרכז כל עוגייה שברי סוכריות.
חממי תנור לחום 170 מעלות, אפי את העוגיות עד להזהבה קלה 12-10 דקות.
קררי קירור מלא לפני השחרור מהתבנית, אחסני בכלי סגור הרמטית.

הכנת עוגיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת שמרים

כוכב שמרים

בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »
הכנת עוגות

בראוניז פירורים

זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »