עוגת בראוניז גבינה

מתכון מצוין משולב בראוניז ועוגת גבינה, הכיף במתכון הזה, שאין צורך להוציא מיקסר, בניגוד לתוצאה המצויינת!!! יחסית זו עוגה לא מסובכת להכנה.
היא נחתכת מצוין, ממש כחומר ביד היוצר, ניתן לקרוץ אותה ולחתוך לאיזה צורה שנראה לנו.

לקישוט מעל, ניתן לזלף שוקולד חלב, או להשתמש כמו בתמונה, בחטיפי שוקולד מוכנים, קליקים למיניהם…

זמן הכנה:

כשעה וחצי

רמת קושי:

בינוני

כמות:

תבנית חד פעמית גדולה (30/40)

פרווה/חלבי:

חלבי

שכבה ראשונה- בראוניז

חומרים:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר (1.5 כוסות)
  • 5 ביצים
  • 200 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 גרם אבקת אפיה (1 כפית)

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד בסיר כפול מעל אדים, להוסיף את החמאה והסוכר תוך כדי בחישה. להסיר מהאש ולהוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה נמרצת.
בקערה, לערבב את החומרים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה). להוסיף בתנועות קיפול את החומרים היבשים אל מסת השוקולד, לערבב לאיחוד ולשטח בתבנית מעל נייר אפיה. (יש להזדרז* עם העבודה!). לאפות בחום בינוני (175 מעלות) כ-12 דקות. להוציא ולקרר מעט.

שכבה שניה- גבינה

חומרים:

  • 1 ק"ג גבינה 9%
  • 200 גרם סוכר (1.5 כוסות)
  • 50 גרם  אינסטנט פודינג (3/4 כוס)
  • 6 ביצים
  • 100 גרם אבקת נוגט

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-170 מעלות, למלא מעט מים בתבנית גדולה יותר מהתבנית שבה העוגה, בכדי לייצר אמבט מים*.

לערבב בקערה (ביד) את כל החומרים עד לאיחוד מלא, למזוג בעדינות מעל שכבת הבראוניז ולאפות כ- שעה. עד לקבלת גוון זהוב חום. לכבות את התנור ומיד למרוח את השכבה השלישית. ולהשאיר בתנור סגור עד לקירור מלא של העוגה.

שכבה שלישית- שמנת

חומרים:

2 שמנת חמוצה (400 גרם)  + 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לערבב היטב בקערה את השמנת ואבקת הסוכר. למרוח מעל העוגה החמה, ולהשאיר בתנור סגור עד לקירור. לחתוך לאחר קירור.

מילון מושגים

*אמבט מים: באפיית עוגות גבינה, יש צורך בכמות של אדים בתוך תא האפייה, כמות אדים גדולה בתנור, עוזרת לעוגות הגבינה, לא ליפול ולא להתבקע. ולכן רצוי לייצר אמבט מים, זאת אומרת שתבנית העוגה יושבת בתוך מים בתבנית נוספת גדולה יותר. (לא להגזים בכמות המים בכדי לא לייצר שלוליות בתנור!)

*להזדרז: בשוקולד ישנם מוצקי קקאו, כאשר מחממים את השוקולד הוא הופך לנוזל, וכאשר הוא מתקרר הוא שוב מתגבש. במתכון המכיל כמות מכובדת של שוקולד, כמו כאן, יש להזדרז עם ההכנה כאשר המסה עוד חמימה, בכדי שנוכל לשטח את מסת השוקולד וליישר אותה טרם תתגבש לנו העיסה ותהיה פחות נוחה לעבודה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

לימוד הכנת עוגות

גלילי וניל קפה

זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה.שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל וקרם

למתכון המלא »
הכנת פטיפורים

קוביית פינוק

שקוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לשמחות, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד

למתכון המלא »
הכנת עוגיות

עוגיות ויטראז'

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…) במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא העוגיות מעולות לאחר הקפאה זמן

למתכון המלא »

לפרטים נוספים מלאי פרטים בטופס