העוגיות מספר 1 לתקופת שבועות, הן מקסימות, נמסות בפה בזכות הקורנפלור שבהן, ניתן להכין אותן כעוגיות גדולות, כעוגיות קטנטנות שישמשו אותנו לקישוט קינוחי כוסות. ואפילו כעוגייה אחת גדולה וענקית שתיצור עוגת אלפחורס.
העוגיות מצוינות גם לאחר הקפאה.
חג שמח!!!
זמן הכנה:
כשעה
רמת קושי:
בינונית
כמות:
משתנה לפי גודל העוגיה
פרווה/חלבי:
חלבי
לבצק
חומרים:
- 200 גר' חמאה רכה
- 75 גר' אבקת סוכר
- 1 ביצה M
- 2 חלמונים M
- 20 גר' קוניאק / וויסקי
- 250 גר' קורנפלור
- 200 גר' קמח
- 5 גר' אבקת אפיה
- 3 גר' אבקת סודה לשתיה
- 10 גר' תמצית ווניל
אופן ההכנה:
להקציף במקצפות חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אוורירי, להחליף לוו גיטרה ולהוסיף את שאר החומרים.
לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. (מעט דביקי), לעטוף בניילון נצמד ולקרר היטב.
לרדד את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפיה, בעזרת קורצן עיגול, לקרוץ עיגולים, לסדר במרווחים על נייר אפיה ולאפות בחום 180 מעלות כ-10 דקות. (העוגיות אמורות להישאר בהירות) לקרר היטב לפני מילוי.
מילוי והרכבת העוגייה
לזלף ריבת חלב על עוגייה אחת ולסגור לסנדוויץ בלחיצה בעוגייה נוספת, לגלגל בקוקוס את שולי העוגייה (שהקוקוס ידבק לריבת החלב).
9 תגובות
אין עליכם!!!!!
כל מתכון שלך יוצא נדיר
אין עליך יהודית היקרה❤
תודה רבה, אני ממש שמחה,
אכן, אני מפרסמת מתכונים שאני הכנתי והבנתי ששווה לשתף אותם.
בהצלחה וחג שמח לכם!!
יהודית את משתבחת עם השנים,פרי דימיונך גדול ומגוון עלי והצליחי בכל,נהנתי מכל שיעור אצלך ושומרת בקנאות את המתכונים שלך❤❤❤
רחלי, תודה לך,
משמח אותי שאת מכינה ונהנית מהמתכונים.
היי
מה אפשר במקום קוניאק/ וויסקי?
ליקר, או משהו אלכהולי אחר.
האם אפשר להקפיא את העוגיות לפני אפיה?
או שמקפיאים רק אחרי אפיה במילוי?
שלום לך,
ניתן להקפיא עוגיות אלפחורס לפני מילוי ולאחר אפיה, וגם לאחר מילוי.
ניתן גם להקפיא את בצק האלפחורס. מומלץ להקפיא בצורה של העוגיות (לאחר קריצה) בשכבות מסודרות בקופסא ועם נייר מפריד בין שכבה לשכבה