וופל בלגי

אפיית עוגות

ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים.
ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה.

זמן הכנה:

כ-3/4 שעה + זמני התפחה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-40 יחידות של 40 גר'

 

פרווה/חלבי:

פרווה

הכנת הבצק

חומרים:

  • 25 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 370 גרם חלב (כ-¼2 כוסות)
  • 370 גרם קמח (כ-4 כוסות)
  • 1/2 מקל וניל, או 2 כפות תמצית וניל
  • 3 חלמונים M
  • 300 גרם חמאה מומסת
  • 90 גרם חלבונים (מ-3 ביצי M)
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

המיסי את החמאה, המתיני מעט לקירור.
ערבבי בקערה, שמרים מים וחלב, הוסיפי בבחישה את הקמח הוניל והחלמונים, טרפי היטב לאיחוד. הוסיפי בהדרגה את החמאה המומסת.

הקציפי את החלבונים עם המלח לקצף רך וקפלי אל התערובת. כסי את הקערה בניילון נצמד, והשהי להתפחה.

אפי בטוסטר וופל בלגי עד להזהבה קלה.

הצעת הגשה

מגישים את הוופל חם בתוספת כדורי גלידה/קצפת/פירות/סירופים, או כל דבר אחר טעים שיש בהישג יד…

אפיית עוגות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

קרואסון חמאה קורס שבועות חלבי

קרואסון חמאה מהיר

קרואסון חמאה אמתי, זהו קרואסון שעשוי מבצק שמרים כרוך שההכנה שלו מורכבת וארוכה, מתכון זה הוא סוג של קיצור דרך… לכאורה נראים קרואסונים אלו תמימים

למתכון המלא »
הכנת עוגיות

עוגיות ויטראז'

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…) במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא העוגיות מעולות לאחר הקפאה זמן

למתכון המלא »
הכנת קינוח

דסקיות שוקולד-נוגט

לכאורה עוגת שוקולד עשירה, בתוספת שקדים, אבל השונה, שהיא  אפויה בתבנית גדולה, ובגלל כמות המסה הקטנה העוגה יוצאת נמוכה (כמו רולדה) ולכן נותנת את האופציה

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוח

קוקילידה

שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה

למתכון המלא »