פררו רושה

הכנת פטיפורים

מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר לא זול בכלל, כל כך קל להכין אותם לבד בבית שאי אפשר שלא..
המלצה קטנה…הכיני מיד כמות כפולה… זה עומד מצוין בהקפאה!

זמן הכנה:

כשעה וחצי (לא כולל זמן הקירור)

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ- 45 כדורונים

פרווה/חלבי:

פרווה

כדורים

חומרים:

  • 300 גר' שברי גליליות וופל
  • 50 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
  • 200 גר' מחית נוגט
  • כ-50 אגוזי לוז שלמים קלופים וקלויים

אופן ההכנה:

ערבבי בקערה את שברי הגליליות, אגוזי לוז טחונים ומחית הנוגט לעיסה דביקה, בעזרת ידיים רטובות קחי פיסה מהעיסה והניחי אגוז לוז במרכז, סגרי לכדור, הניחי מעל משטח יבש (צלחת/מגש) והקפיאי.

הכנת פטיפורים

ציפוי הכדורים

חומרים:

  • 300 גר' שוקולד מריר
  • 60 גר' חמאת קקאו – (ניתן להשיג בחנויות המתמחות, ואם לא אז שמן גם ייתן מענה טוב)
  • 200 גר' ברס אגוזים (קרוקנט)

המיסי את השוקולד בבן מארי (סיר כפול) או במיקרו בפולסים של 30 שניות, בנפרד המיסי את חמאת הקקאו והוסיפי אל השוקולד, ערבבי לאיחוד.

בקערה נפרדת הכיני את ברס האגוזים.

הוציאי בכל פעם מספר כדורים מההקפאה, צפי בשוקולד ומיד העבירי לגלגול לקערת אגוזי הברס, הניחי על נייר לייבוש.

הכנת פטיפורים

6 תגובות

    1. פחות מתמצאת בללא גלוטן…אבל אולי ניתן להמיר באיזה שברי וופל ללא גלוטן או עוגיות ללא גלוטן..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכנת קינוח

דסקיות שוקולד-נוגט

לכאורה עוגת שוקולד עשירה, בתוספת שקדים, אבל השונה, שהיא  אפויה בתבנית גדולה, ובגלל כמות המסה הקטנה העוגה יוצאת נמוכה (כמו רולדה) ולכן נותנת את האופציה

למתכון המלא »

עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוח

קוקילידה

שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה

למתכון המלא »

כדורי זיתים

כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!! זמן הכנה: כשעה רמת קושי: קל פרווה/חלבי: חלבי

למתכון המלא »