ביילש- עוגה לכל שבת

מתכון ביילש- עוגת גבינה של פעם

ביילש זו עוגה הונגרית, חלבית, אמנם לא ממשפחת עוגות הראווה, אבל טעימה להפליא, מתאימה מאד לכל שבת, קלה מאד להכנה, בצק שמרים בתחתית, במרכז מלית גבינה ומעל שכבת בצק שמרים שמקבלת סימון לפני האפייה, ולאחר האפייה הקוביות כבר מסומנות…

העוגה מצוינת לאחר הקפאה

זמן הכנה:

כשעה וחצי

כמות:

תבנית חד פעמית הגדולה (לא ענקית)

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק שמרים

חומרים:

  • 350 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 50 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 140 גרם חמאה רכה מאד
  • 120 גרם חלב (¾ כוס)
  • 1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד המלח, ללוש כדקה, להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 5 דקות לקבלת בצק גמיש ונוח. להעביר לקערה לכסות בניילון נצמד למנוחה והתפחה לכחצי שעה.

לחלק את הבצק ל-2 כדורים, לרדד כל כדור לעלה בגודל התבנית, לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח את הבצק מעל נייר האפיה, למרוח בעדינות את המלית, לרדד את חלק הבצק השני לעלה נוסף, בעזרת המערוך לכסות את המלית בעלה, למרוח בביצה, בעזרת קלף מתכת לסמן חיתוכי מעויינים. להתפיח עוד כ-20 דקות.

לחמם תנור לחום בינוני: 175 מעלות, לאפות עד להשחמה נאה. כ-35 דקות.

מלית גבינה

חומרים:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינה כחושה
  • 200 גרם גבינה 9%
  • 2 כפות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם סוכר (½1 כוסות)

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים בקערה, לבחוש היטב לאיחוד.

למרוח באופן אחיד מעל שכבת הבצק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

לימוד הכנת עוגות

גלילי וניל קפה

זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה. שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל

למתכון המלא »
הכנת פטיפורים

פררו רושה

פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »