עוגת מספרים

זו עוגה גאונית בפשטות שלה, שכבות בצק פריך מועשר שקדים, בין השכבות זילוף קרם גבינה עשיר, ומלמעלה קישוטים מפנקים. יכול להיות ערימת ממתקים, וגם פירות העונה מסודרים וחתוכים יפה לפי צבעים וצורות.

הגאונות כאן, גם בפשטות, וגם באין סוף הגיוונים שניתן להכין עם המתכון, כך ניתן לפנק כל ילד עם האות של השם שלו לכבוד יום ההולדת, כמובן באירועים שהמספר בהם הוא הנושא: בר מצוה, בת מצוה, חתונת הכסף / הזהב. צורות שונות, אין סוף אפשרויות. רק להדפיס את הצורה הרצויה, לייצר שבלונה והתחיל לעצב עוגה.

חשוב! העוגה במיטבה יום לאחר ההרכבה, הבצק מתרכך מעט מקרם הגבינה ואז הוא נוח לחיתוך ומושלם בטעם, את הקישוטים מעל (ממתקים / פירות), מניחים רק לפני ההגשה.

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קלה

כמות:

ספרה אחת

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק פריך שקדים (הבצק מספיק לספרה אחת שמורכבת מ-2 שכבות בצק)

חומרים:

  • 180  גרם  (2 כוסות) קמח
  • 50  גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
  • 50  גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 100  גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1  ביצה
  • 1/4 כפית מלח

יצירת שבלונת אות: יש להדפיס אות על נייר, לגזור את האות (יש אפשרות לרכוש שבלונות מוכנות בחנויות המתמחות באפיה).

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, שקדים טחונים, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  • עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה. מרדדים בין 2 דפי נייר אפיה לעלה בעובי של כחצי ס"מ. מקפיאים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את הבצק מהמקפיא, מניחים על הבצק הקפוא את הספרה שהדפסנו לדוגמא, וחותכים את הבצק בסכין חד מסביב. באותו אופן חותכים ספרה נוספת.
  • מניחים את שתי הספרות (כשהן קפואות) בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה יפה. להוציא מהתנור ולקרר.

 

קרם גבינה

חומרים:

  • 500 גר' גבינה 5%
  • 80 גר' אינסטנט פודינג וניל ( 1 חבילה)
  • 150 גר' אבקת סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • את הגבינה, הפודינג והסוכר לערבב בקערה למסה אחידה.
  • להקציף את השמנת לקצפת יציבה ורכה להוסיף בתנועות קיפול למסת הגבינה.
  • להניח במקרר לשעה.
  • להעביר לשקית זילוף עם צנטר חלק קוטר 1 ס"מ.

הרכבת העוגה

להניח ספרה בצק אחת על מגש, לזלף מעל קרם גבינה בתלוליות קטנות, גבוהות.
להניח בעדינות מעל תלוליות הגבינה ספרה שניה, ולזלף שוב תלוליות גבינה, לקשט מעל בפירות, או ממתקים.

2 תגובות

    1. בצק פריך לאחר אפיה זה בדיוק כמו כל עוגיה שנשמרת טוב אם נמצאת במקום סגור אטום ללחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת עוגיות

עוגיות ויטראז'

מתכון לעוגיות מעולות עשויות מבצק פריך משובח מועשר באבקת שקדים בגירסת הילדים (2- 99…) במילוי סוכריה ליצירת אפקט ויטראז' נפלא העוגיות מעולות לאחר הקפאה זמן

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »
הכנת פטיפורים

פררו רושה

פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר

למתכון המלא »