כדורי זיתים

כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!!

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קל

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק

חומרים:

  • 100 גר' חמאה
  • 250 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
  • 200 גר' קמח (2 כוסות)
  • 60 גר' חלב (1/3 כוס
  • 2 גר' מלח (¼ כפית)

אופן ההכנה:

לעבד את כל החומרים לבצק אחיד.

הכנת הכדורים

חומרים:

  • קופסת זיתים מגולענים (חרוזית), מסוננים ומיובשים מעל נייר מגבת

אופן ההכנה:

לקחת פיסת בצק לשטח לעיגול להניח זית במרכז ולסגור לכדור.
לגלגל בשומשום ולאפות כחצי שעה בחום 170 מעלות.

2 תגובות

    1. ניתן להקפיא גם ככדורי בצק מוכנים להקפאה, וגם ככדורים אפויים, ורק להפשיר ולחמם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת קינוח

בר שוקולד פרלינה

בר שוקולד, זה הוא חטיף שוקולד מועשר בנוגט ואגוזים, מוכן בתוך תבנית ארוכה, אפשרי כמובן, להשתמש בתבנית חד פעמית (אינגליש) ואפשרי בתבניות מיוחדות, עשויות סיליקון,

למתכון המלא »
לימוד הכנת עוגיות

עוגיות אלפחורס

העוגיות מספר 1 לתקופת שבועות, הן מקסימות, נמסות בפה בזכות הקורנפלור שבהן, ניתן להכין אותן כעוגיות גדולות, כעוגיות קטנטנות שישמשו אותנו לקישוט קינוחי כוסות. ואפילו

למתכון המלא »
לימוד הכנת קינוחים

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »

קובייה על מקל

קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות

למתכון המלא »