כדורי זיתים

כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!!

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

קל

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק

חומרים:

  • 100 גר' חמאה
  • 250 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
  • 200 גר' קמח (2 כוסות)
  • 60 גר' חלב (1/3 כוס
  • 2 גר' מלח (¼ כפית)

אופן ההכנה:

לעבד את כל החומרים לבצק אחיד.

הכנת הכדורים

חומרים:

  • קופסת זיתים מגולענים (חרוזית), מסוננים ומיובשים מעל נייר מגבת

אופן ההכנה:

לקחת פיסת בצק לשטח לעיגול להניח זית במרכז ולסגור לכדור.
לגלגל בשומשום ולאפות כחצי שעה בחום 170 מעלות.

2 תגובות

    1. ניתן להקפיא גם ככדורי בצק מוכנים להקפאה, וגם ככדורים אפויים, ורק להפשיר ולחמם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

פאדג' שוקולד דובדבן

זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה

למתכון המלא »
מתכון עוגת אגוזים הדורה

עוגת אגוזים הדורה

עוגה מצוינת מסוג העוגות של פעם, אבל המיוחדות. אלו שניתן לחתוך מהן כמות מכובדת של קוביות קטנות נאות להגשה, שיוצרות שילוב של מתיקות ופינוק! המראה

למתכון המלא »
אפיית עוגות

ממתק שוקולד לוז

מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,

למתכון המלא »

עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה

למתכון המלא »