כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!!
זמן הכנה:
כשעה
רמת קושי:
קל
פרווה/חלבי:
חלבי
בצק
חומרים:
- 100 גר' חמאה
- 250 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
- 200 גר' קמח (2 כוסות)
- 60 גר' חלב (1/3 כוס
- 2 גר' מלח (¼ כפית)
אופן ההכנה:
לעבד את כל החומרים לבצק אחיד.
הכנת הכדורים
חומרים:
- קופסת זיתים מגולענים (חרוזית), מסוננים ומיובשים מעל נייר מגבת
אופן ההכנה:
לקחת פיסת בצק לשטח לעיגול להניח זית במרכז ולסגור לכדור.
לגלגל בשומשום ולאפות כחצי שעה בחום 170 מעלות.
2 תגובות
נראה מעולה
כתוב שהכדורים טובים בהקפאה, להקפיא אפויים או בצק+זיתים?
ניתן להקפיא גם ככדורי בצק מוכנים להקפאה, וגם ככדורים אפויים, ורק להפשיר ולחמם…