בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין ממנו כמובן פסי גלילות שמרים, כמו שרגילים, וניתן להכין בגירסה חגיגית, כמו שמוצא. ההמלצה כאן היא שימוש בקרם שוקולד, אבל כמובן, שניתן לשלב אין ספור מליות וממרחים.
זמן הכנה:
כשעה וחצי
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כ-5 כוכבי שמרים
פרווה/חלבי:
פרווה
בצק שמרים
חומרים:
- 1 קג' קמח
- 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
- 10 גר' משפר אפיה (1 כף)
- 150 גר' סוכר (¼1 כוסות)
- 12 גר' מלח (1 כף שטוחה)
- 4 ביצים
- 310 מ"ל מים (¾1 כוסות)
- 300 גר' מרגרינה רכה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה (מלח בתחתית הקערה).
לשים כ-7 דקות.
מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח.
מחלקים את הבצק ל-5.
כל חלק בצק מחלקים ל-4, מרדדים את החלק הראשון לעיגול בקוטר 20 ס"מ, מעבירים לנייר אפיה, מורחים קרם שוקולד, מרדדים את העלה השני ומניחים בעזרת מערוך מעל הקרם, כך גם בעלה השלישי. מעל העלה הרביעי לא מורחים קרם.
מניחים במרכז העיגול כוס ומסמנים בלחיצה עיגול פנימי על הבצק, בעזרת סכין חדה, חותכים את הבצק עד לסימון העיגול הפנימי ל-16 רצועות שוות.
לוקחים רצועה ומסובבים 2 סיבובים, לוקחים רצועה שנייה ומסובבים לצד הנגדי, כל 2 רצועות נגדיות מצמידים בקצה בעזרת לחיצה והידוק הבצק.
מברישים בביצה. ומשהים לתפיחה נוספת.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
מברישים פעם נוספת בביצה ואופים כ-25 דקות
מיד בסיום האפיה, מברישים בסירופ סוכר.




סירופ סוכר
חומרים:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
להרתיח, להסיר מהאש ולהבריש את העוגות המוכנות (לאחר האפיה).
קרם שוקולד
חומרים:
- 150 גרם שוקולד מריר מומס
- 50 גרם מרגרינה רכה בטמפרטורת חדר.
אופן ההכנה:
מערבבים בעדינות את המרגרינה והשוקולד עד לאיחוד.
3 תגובות
ניראה מעולה וההסבר ממש פשוט
חייבים משפר אפיה?
אכן, מתכון מצוין!
משפר אפיה זה לא חובה,
אבל המלצה!!!
אני מוסיפה לכל מאפי השמרים,
כשמו כן הוא, משפר את אורך חיי המדף של המוצר
וואו איזה יפה זה!
חייבת לנסות:)
מתכון לבצק שמרים הכייי טעים קל ומוצלח שיש!
כמו כל המתכונים שלך:)