כובאניות

הכנת לחם

כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים.

ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה.

במקור הכובאנה מוכן בסיר אלומיניום מיוחד, אך הגרסה המוצעת הנאפית בתבנית בתנור טובה לא פחות.

מעדן אמיתי!

הכנת לחם

הכובאנות במיטבן כשהן טריות אך בהחלט ניתן להקפיא אותן ולהגיש לאחר הפשרה וחימום.

זמן הכנה:

כחצי שעה+זמני אפיה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-18 יחידות

פרווה/חלבי:

חלבי

בצק

חומרים:

  • 10 גרם מלח (1 כף)
  • 1 ק"ג קמח
  • 15 גר' שמרים יבשים (1.5 כפות)
  • 70 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 570 גרם מים (3 כוסות מים)
  • 150 גרם חמאה

אופן ההכנה:

להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד החמאה (מלח בתחתית הקערה) ללוש 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. להניח להתפחה בקערה משומנת מעט ולעטוף בניילון נצמד.

לחלק את הבצק לפיסות של 90 גרם. ולכדרר לכדורים מושלמים. להניח את הכדורים למנוחה של 15 דקות.

להמיס 150 גרם חמאה. לפתוח כל כדור בצק למלבן באורך כ: 12/18, למרוח חמאה מומסת, לקפל משני הצדדים ולסגור לגלילה. לסדר את הגלילות בתבנית, למרוח חמאה מומסת מעל, להשהות להתפחה.

לחמם תנור לחום 175 מעלות, לאפות: 25 דקות עד להשחמה קלה.

הכנת לחם
הכנת לחם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קובייה על מקל

קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »
לימוד הכנת עוגות

גלילי וניל קפה

זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה. שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל

למתכון המלא »
הכנת שמרים

כוכב שמרים

בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין

למתכון המלא »