
קובייה על מקל
קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות
כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים.
ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה.
במקור הכובאנה מוכן בסיר אלומיניום מיוחד, אך הגרסה המוצעת הנאפית בתבנית בתנור טובה לא פחות.
מעדן אמיתי!
הכובאנות במיטבן כשהן טריות אך בהחלט ניתן להקפיא אותן ולהגיש לאחר הפשרה וחימום.
כחצי שעה+זמני אפיה
בינונית
כ-18 יחידות
חלבי
חומרים:
אופן ההכנה:
להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד החמאה (מלח בתחתית הקערה) ללוש 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. להניח להתפחה בקערה משומנת מעט ולעטוף בניילון נצמד.
לחלק את הבצק לפיסות של 90 גרם. ולכדרר לכדורים מושלמים. להניח את הכדורים למנוחה של 15 דקות.
להמיס 150 גרם חמאה. לפתוח כל כדור בצק למלבן באורך כ: 12/18, למרוח חמאה מומסת, לקפל משני הצדדים ולסגור לגלילה. לסדר את הגלילות בתבנית, למרוח חמאה מומסת מעל, להשהות להתפחה.
לחמם תנור לחום 175 מעלות, לאפות: 25 דקות עד להשחמה קלה.
קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות
מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו
זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה. שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל
בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין
WhatsApp us