חטיף טוב הארץ

אפיית עוגות

זה חטיף בריאות, חטיף אנרגיה, מכיל שילוב של אגוזים ופירות יבשים, מכל טוב הארץ. אין צורך להיצמד בדיוק לסוגי האגוזים ופירות היבשים שמומלצים כאן, אפשרי להשתמש במה שיש.

המתכון מתאים לתבנית חד פעמית בינונית בגודל: 20/30

זמן הכנה:

כחצי שעה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

כ-30 יחידות בגודל 1.5/6 ס"מ

פרווה/חלבי:

פרווה

חטיף אגוזים ופירות יבשים

חומרים:

  • 150 גרם שיבולת שועל – קלוי
  • 60 גרם מרגרינה
  • 160 גרם דבש (3/4 כוס)
  • 75 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 25 גרם קוקוס קלוי
  • 25 גרם שומשום – קלוי
  • 25 גרם גרעיני חמנייה – קלויים ללא מלח
  • 50 גרם שקדים – קלויים ללא מלח
  • 50 גרם אגוזי לוז – קלויים ללא מלח
  • 150 גר'  פירות יבשים קצוצים גס (משמשים, חמוציות, צימוקים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ -20 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת.

בסיר גדול מחממים מרגרינה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את כל החומרים היבשים, (שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, אגוזים ופירות יבשים) מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש. יוצקים מיד את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה, זהירות – התערובת חמה. מכסים בנייר אפייה ודוחסים היטב את התערובת (הדחיסה חשובה כדי שהחטיף לא יתפורר בזמן החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לקרור מס' שעות (או למקפיא – לתהליך קצר יותר).

מחלצים מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. בעזרת סכין חלקה חדה, (סכין שף זה מעולה) חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה

למתכון המלא »
אפיית עוגות

ממתק שוקולד לוז

מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת,

למתכון המלא »
הכנת קינוח

דסקיות שוקולד-נוגט

לכאורה עוגת שוקולד עשירה, בתוספת שקדים, אבל השונה, שהיא  אפויה בתבנית גדולה, ובגלל כמות המסה הקטנה העוגה יוצאת נמוכה (כמו רולדה) ולכן נותנת את האופציה

למתכון המלא »