ממתק שוקולד לוז

אפיית עוגות

מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת, ואם נקרוץ בדוגמאות ובקישוטים שונים, הרי לנו כמה סוגים של ממתקים..

זמן הכנה:

חצי שעה

רמת קושי:

קל

כמות:

תבנית חד פעמית גדולה (30/40)

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבה ראשונה

חומרים:

  • 500 גרם ביסקוויט פתי בר מרוסק
  • 150 גרם סוכר (1 כוס)
  • 30 גרם קקאו מסונן (4 כפות)
  • 200 גרם אגוזי לוז טחונים
  • 100 גרם אבקת נוגט
  • 120 גרם מים רותחים (3/4 כוס)
  • 200 גרם מרגרינה ללא מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי*

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, לערבב את פירורי הביסקוויט, אגוזי הלוז הטחונים ואבקת נוגט.
בסיר, לחמם את המים אבקת הקקאו, הסוכר ולערבב להמסה, להסיר מהאש ולהוסיף את המרגרינה, לערבב עד להמסה, להוסיף את השוקולד ולערבב לאיחוד והמסה.
למזוג מעל תערובת האגוזים והבסקוויט, לערבב עד לקבלת מסה שוקולדית, לשטח ולהחליק ככל האפשר, בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. ולהכין מיד את השכבה השניה.

שכבה שניה, גנאש שוקולד

חומרים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת צמחית
  • 2 כפות ליקר משובח

אופן ההכנה:

לחמם את השמנת עד לדרגת רתיחה*, להסיר מהאש להוסיף את השוקולד ולערבב בבחישה, להוסיף את הליקר. לערבב לאיחוד, למזוג מעל השכבה הראשונה, לטלטל את התבנית מצד לצד עד לכיסוי כל השכבה. לקשט מיד*, כאשר הגנאש עוד חם ונוזלי. להקפיא את העוגה, ולקרוץ בעזרת צורות שונות של קרצנים כאשר העוגה קפואה. לקבלת צורות מדויקות.

אפשרויות קישוט

חומרים:

1. גוש חלבה מגוררת.
2. פסטוק גרוס.
3. זילוף שוקולד לבן – לקשקש עם קיסם לקבלת מראה שיש.

אפיית עוגות

מילון מושגים

*שוקולד איכותי: שוקולד נמדד באיכותי לפי אחוזי מוצקי הקקאו שהוא מכיל, ככל שאחוז מוצקי הקקאו שבו גבוה יותר, איכות השוקולד עולה, ובמקביל גם הטעם משתנה למריר יותר, וזה כמובן לפי טעם אישי. וגם, בהתאם המחיר עולה.

*עד לדרגת רתיחה: שמנת צמחית (פרווה) אי אפשר לבשל, היא מתפרקת, בניגוד לשמנת מתוקה (חלבית) אפשרי להרתיח אותה והיא אינה מתפרקת. ולכן כשנכין גנאש משוקולד פרווה נחמם את השמנת רק עד לדרגת רתיחה ואז נמזוג מעל השוקולד להמסה ואיחוד.

*לקשט מיד: כאשר אנחנו רוצים להוסיף תוספות לקישוט מעל גנאש, עלינו להזדרז ולקשט לפני שהגנאש מתגבש ואז הקישוטים יפלו ולא ידבקו כפי הרצוי על העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

אפיית עוגות

וופל בלגי

ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים.ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה. זמן הכנה: כ-3/4 שעה +

למתכון המלא »
הכנת עוגות

בראוניז פירורים

זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק

למתכון המלא »
הכנת קינוח

פריטיב

פריטיב – פרי קרטיב..אין כמו קרחון מרענן בימים החמים האלו…ואין כמו פריטיב שאנחנו יודעים מה הוא מכיל, עשוי ממרכיבים זמינים, בריאים, אפשר לפתוח מקרר ולהתחיל

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »

לפרטים נוספים מלאי פרטים בטופס