טארט תפוחים בקראנץ שקדים

בצק פריך נימוח ומעליו שכבה של תפוחים בציפוי שקדים פרוסים מסוכרים שיוצרים קריספיות מיוחדת. עוגה מקסימה לראש השנה.

זמן הכנה:

כ-שעה + זמן בישול התפוחים

רמת קושי:

בינונית

כמות:

3 תבניות אינגליש ארוכות

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבה 1 - בסיס טארט פריך

חומרים:
(הכוסות במתכון הן כוסות חד פעמיות לשתיה קרה)

  • 120 גרם מחמאה
  • 120 גרם סוכר (¾ כוס)
  • 60 גרם חלמונים (3 חלמוני ביצת מדיום)
  • 170 גרם קמח (¾1 כוסות)
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה (טכניקת קרמאז'*):

במיקסר עם וו גיטרה, לערבב היטב מחמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי, להוסיף את החלמונים ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.

לערבב* את החומרים היבשים בקערה, ולהוסיף לקערת המיקסר, לערבב עד לאיחוד וקבלת בצק דביקי.
לחלק את הבצק ל-3, לרפד תבניות אינגליש בנייר אפיה, לשטח את הבצק ב-3 התבניות.

לאפות בחום בינוני (170 מעלות) כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

שכבה 2 – תפוחי עץ

חומרים:

  • 1250 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד (כ-11 תפוחים גדולים)
  • 25 גרם מחמאה
  • 60 גרם ריבת משמש (2 כפות)
  • 60 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 10 גרם תמצית וניל (2 כפות)
  • 1/3 כפית קינמון
  • 1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

לחתוך את תפוחי העץ לקוביות.
בסיר, לחמם את המחמאה, להוסיף את קוביות תפוחי העץ והסוכר, לכסות ולבשל עד לריכוך התפוחים, – לערבב מדי פעם. לקרר מעט.
להוסיף ריבה ס. וניל, קינמון ותמצית וניל. לערבב לחלק ל-3 ולשטח מעל הבצק האפוי בתוך תבניות האינגליש.

שכבה 3 – קראנץ שקדים

חומרים:

  • 90 גרם חלבון (מ-3 ביצי מדיום)
  • 45 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 225 גרם שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל חומרי הקראנץ ביחד בקערה, לחלק ל-3 ולשטח מעל שכבת התפוחים, ולאפות כ-30 דקות בחום 165 מעלות עד להזהבה יפה.

מילון מושגים

טכניקת קרמאז': טכניקת הכנת בצק פריך, כשמתחילים בהקרמה של המחמאה והסוכרים, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים / חלמונים ומקרימים ביחד לקרם אחיד ואוורירי. ורק לאחר מכן מוסיפים את החומרים היבשים.

ערבוב חומרים יבשים: כשיש לנו במתכון חומרים מתפיחים (שמרים/אבקת אפיה/סודה לשתיה) נכון לערבב היטב את כל החומרים היבשים שבמתכון, בכדי לפזר באופן אחיד את חומרי ההתפחה בין כל חלקי העוגה.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בר שוקולד פרלינה

בר שוקולד, זה הוא חטיף שוקולד מועשר בנוגט ואגוזים, מוכן בתוך תבנית ארוכה, אפשרי כמובן, להשתמש בתבנית חד פעמית (אינגליש) ואפשרי בתבניות מיוחדות, עשויות סיליקון,

למתכון המלא »

כוכב שמרים

בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין

למתכון המלא »

מיני מגנום בטעמים

הכנה של 5 דקות ויש לנו ארטיקים ביתיים מושלמים, ניתן לגוון אין סוף גיוונים, ולצפות במבחר צבעים וטעמים, צריך להצטייד בתבניות סיליקון מתאימות ולהתחיל להרכיב

למתכון המלא »

מוס תפוח בקרמבל שקדים

קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות

למתכון המלא »