עקיצת הדבורה

מקורה של העוגה מגרמניה, מספרים שהעוגה קיבלה את שמה כשאופה גרמני הכין עוגת השמרים וכשסיים בהכנת ציפוי הדבש, נכנסה דבורה שרק רצתה לטעום מהמתוק הזה ו….עקצה אותו. בניגוד לשם הלא כל כך נחמד זוהי עוגה מדהימה! עשויה בצק שמרים עשיר (חלבי) מוספג בסירופ מייפל ושכבה מכובדת של קרם פטיסייר עדין.  את טעמה המיוחד קשה לתאר במילים, משובחת אמיתית!! צריך פשוט להכין בכדי להתרשם.

זמן הכנה:

כשעה, לא כולל זמני התפחה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

2 עוגות בקוטר 20 ס"מ

פרווה/חלבי:

חלבי

הבצק

חומרים:

  • 5 גרם מלח ( 1/2 כפית)
  • 350 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 7 גרם שמרים יבשים (1 כף מחוקה)
  • 110 גרם חלב (3/4 כוס)
  • 50 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 2 ביצים
  • 100 גר' חמאה רכה (חתוכה לקוביות)

אופן ההכנה:

  • שמים מלח, קמח, שמרים, חלב, סוכר וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות לבצק חלק ורך.
  • מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות לאיחוד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  • מחלקים את הבצק ל-2 מרדדים לעלה דק מכניסים לתוך הרינג שמונח על התבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים כחצי שעה. מורחים מעל בעדינות את ציפוי השקדים ואופים. (לפי הוראות בציפוי שקדים)

 

קרם וניל לעקיצת הדבורה

חומרים:

  • 500 גרם קרם פטיסייר מוכן
  • 400 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

  • מקציפים שמנת, אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה.
  • מקפלים עם הפטיסייר, מעבירים לשקית זילוף. עם צנטר חלק או כוכב.

קרם פטיסייר

חומרים:

  • 400 גרם חלב (2.5 כוסות)
  • 100 גרם חלב (3/4 כוס)
  • 1/2 מקל ווניל
  • 3/4 כוס סוכר (100 גר')
  • 6 חלמונים
  • 50 גר' קורנפלור (3/4 כוס)

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את ה-400 גרם חלב עם הסוכר והוניל (לחרוץ מקל וניל ולרוקן את הגרגרים אל החלב).
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והקורנפלור עם ה-100 גרם חלב קר.
  • כשהחלב רותח מאחדים את המסות בהשוואת טמפרטורות. (מעט מהחלב הרותח אל החלמונים תוך בחישה נמרצת בכדי לא לקבל חביתיות, ולהשוות את טמפרטורת החלמונים אל החלב החם. רק אז אפשר להעביר את כל נוזל החלמונים אל החלב החם להסמכת הקרם).
  • מחזירים לסיר ובעזרת מטרפה טורפים היטב (התערובת מסמיכה מיד).
  • מעבירים לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם).

ציפוי שקדים ודבש

חומרים:

  • 100 גר' סוכר (3/4 כוס)
  • 100 גר' חמאה
  • 100 גר' דבש (1/2 כוס)
  • 100 גר' שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

  • שמים בסיר סוכר, דבש וחמאה ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה ברתיחה, מסירים מהכיריים ומוסיפים שקדים פרוסים. מערבבים ומצננים מעט.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח (בעדינות רבה! כדי שהאוויר לא יצא מהבצק).
  • אופים 25-20 דקות עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב. מצננים לגמרי.

סירופ סוכר

חומרים:

  • 150 גר' מים (1 כוס)
  • 100 גר' סוכר (3/4 כוס)
  • 4 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

מחממים את כל המרכיבים בסיר עד להמסת הסוכר

הרכבת העוגה

  • פורסים את העוגה לשני חלקים.
  • מורחים את שני החלקים בסירופ מייפל.
  • את החלק העליון פורסים למנות (משולשים).
  • מזלפים את קרם הוניל על החלק התחתון
  • מניחים מעל את פרוסות החלק העליון.
  • שומרים במקרר עד להגשה.
  • ניתן להגיש עם מעט אבקת סוכר מעל, פירות חתוכים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

קרואסון חמאה קורס שבועות חלבי

קרואסון חמאה מהיר

קרואסון חמאה אמתי, זהו קרואסון שעשוי מבצק שמרים כרוך שההכנה שלו מורכבת וארוכה, מתכון זה הוא סוג של קיצור דרך… לכאורה נראים קרואסונים אלו תמימים

למתכון המלא »

עוגת מספרים

זו עוגה גאונית בפשטות שלה, שכבות בצק פריך מועשר שקדים, בין השכבות זילוף קרם גבינה עשיר, ומלמעלה קישוטים מפנקים. יכול להיות ערימת ממתקים, וגם פירות

למתכון המלא »

כדורי זיתים

כדורים קטנטנים ונעלמים….עשויים מבצק עשיר בגבינה, עוטפים חרוזי זיתים ומגולגלים בשומשום, טעימים במיוחד, מצוינים גם לאחר הקפאה!! זמן הכנה: כשעה רמת קושי: קל פרווה/חלבי: חלבי

למתכון המלא »