רולדה שוקולד לימון

הכנת קינוח

הקסם של הרולדות, הפשוטות האלו לא פג…
תמיד הן עדיין מקשטות את השולחן, ולמרות שהן נחשבות למשהו פשוט יחסית, הן תמיד נאכלות עד תום.

רולדה – מעין עוגת טורט דקה, בגלל עובי העוגה ניתן לגלגל אותה ולמלא באין סוף קרמים ומליות, תוספת של אגוזים / פירות / וכל מה שעולה בדעתנו.

כאן נתתי מתכון לרולדת בסיס, שהוספתי לה מעט קקאו בכדי לקבל רולדה בצבע חום, ובשילוב של הקרם הצהבהב מקבלים מראה מושך בנוסף לטעם המיוחד.

קרם לימון, ניתן כאן בגירסה היותר ארוכה והמושקעת, וגם בגירסה הקצרה הקלה יותר.

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

בינונית

כמות:

רולדה אחת ארוכה

פרווה/חלבי:

חלבי

רולדה

חומרים:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר (80 גרם)
  • 2 כפות שמן (25 גרם)
  • 5 כפות קמח (90 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)
  • 2 כפות קקאו מנופה (20 גרם)

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, א. אפיה, קקאו), להקציף את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח. להנמיך מהירות ולהוסיף את השמן בזילוף. להוסיף את כל היבשים.

לחמם תנור לחום: 170 מעלות. לשמן נייר אפיה ולשטח את מסת הרולדה להחליק. לאפות כ-15 דקות. מיד בתום האפיה לגלגל את הרולדה לגלילה, עד לקירור.

לאחר קירור, לפתוח את הרולדה, למרוח שכבה נדיבה של קרם לימון, לגלגל בזהירות ובמהודק, למרוח שכבה חיצונית, לקשט ביתרת הקרם מעל העוגה קישוט של תלתלי שוקולד / שוקולד מגורר. לשמור במקרר.

קרם לימון (הגרסה המורכבת יותר)

חומרים:

  • 150 גרם מיץ לימון (3/4 כוס)
  • 4 ביצים M
  • 6 חלמונים
  • 160 גרם סוכר (1 כוס)
  • 40 גרם חלב (1/3 כוס)
  • 180 גרם חמאה – חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

להניח בסיר את מיץ הלימון, ביצים, חלמונים, סוכר וחלב על להבה נמוכה (בכדי לא להגיע להקרשת הביצים), בעזרת מטרפה לחמם את הנוזל תוך בחישה מתמדת (וגם גירוד תחתית הסיר והדפנות) עד להסמכה קלה (כמו דייסה נוזלית).

להסיר מהאש לסנן לכלי נקי, להוסיף את 200 גרם שוקולד לבן, לערבב להמסה ואיחוד.

לקרר מעט את המסה ולהוסיף את קוביות החמאה תוך ערבול בבלנדר מוט לקבלת קרם אחיד וחלק, לקרר להתייצבות כמה שעות במקרר.

להקציף את השמנת לקציפה יציבה, לאחד בתנועות קיפול עם קרם הלימון.

להרכיב ולקשט את הרולדה לפי ההוראות.

קרם לימון (הגרסה הקלה)

חומרים:

  • 500 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם לימון
  • CC10  תמצית לימון

אופן ההכנה:

להניח את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה, להקציף לקבלת קציפה נוחה למריחה.

להרכיב ולקשט את הרולדה לפי ההוראות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

פינטצ'וס

חטיף שנחטף מהצלחת, וההמלצה, להכין מנה כפולה…. החטיף מורכב מ – 4 חומרי גלם, קלי קלות של הכנה. המרקם שבין קריספי לגמיש מגיע כתוצאה משימוש

למתכון המלא »

פאדג' שוקולד דובדבן

זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »
הכנת פטיפורים

פררו רושה

פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר

למתכון המלא »