זו עוגה מסוג העוגות המשובחות של פעם, שלא חיפשו להרשים, אבל כן הקפידו שיהיה טעים, (וביננו..זה הכי חשוב…) מתאימה לכל שבת, ובהחלט גם יפה כחלק ממגש עוגות חתוכות לקוביות לאירועים מכובדים
יש לנו כאן בסיס של פירורים, מלית שוקולדית עשירה, ומעל תוספת של פירורים מועשרים באגוזי לוז…אז מחוייב שתצא תוצאה טעימה להפליא
זמן הכנה:
כ-3/4 שעה + זמן אפיה
רמת קושי:
קל
כמות:
תבנית חד-פעמית ענקית
פרווה/חלבי:
פרווה
בסיס הפירורים
חומרים:
- 200 גרם מחמאה – מומסת
- 250 גרם קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 140 גרם פתיתי קוואקר
- 120 גרם סוכר חום
שכבת פירורים עליונה
- 1 כוס מבסיס הפירורים
- 4 כפות סוכר חום
- 100 גרם אגוזי לוז טחונים
אופן ההכנה:
חממי תנור לחום בינוני,
המיסי את המחמאה בקערה,
בקערה נפרדת ערבבי היטב את החומרים היבשים*: הקמח, א. אפיה, קינמון, מלח, קוואקר וסוכר חום, ערבבי אל המחמאה המומסת וערבבי לאיחוד ולקבלת תערובת פירורית.
הורידי כוס מהתערובת, הוסיפי את הסוכר חום ואגוזי לוז, ושימרי בצד.
את יתרת הפירורים העבירי לתבנית, מעל נייר אפיה, והדקי לשכבה אחידה, אפי כ-15 דקות בחום בינוני.
לתערובת השוקולד
חומרים:
- 300 גרם מחמאה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 120 גרם סוכר חום
- 220 גרם סירופ מייפל
- 6 ביצים מדיום
- 100 גרם קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/3 כוס ליקר משובח
- 2 כפות אבקת נוגט
אופן ההכנה:
המיסי את המחמאה והשוקולד בבן מארי*, הסירי מהאש והוסיפי את הסוכר חום וסירופ מייפל, ערבבי לאיחוד, קררי מעט, הוסיפי את הביצים בבחישה, כל פעם ביצה אחת.
בקערה ערבבי היטב את הקמח ואבקת האפיה, וקפלי אל מסת השוקולד, הוסיפי את הליקר ואבקת הנוגט, ערבבי לקבלת תערובת חלקה.
שטחי את מסת השוקולד מעל הבצק האפוי, פזרי מעל את תערובת הפירורים עם האגוזים, אפי כ-30 דקות נוספות, עד שמרכז העוגה כמעט יציב, קררי וחתכי לקוביות לפי הגודל הרצוי.
מילון מושגים
בן מארי: קערה יבשה שמונחת מעל סיר עם מים, מה שנותן לנו המסה בטוחה של השוקולד מעל אדים.
איחוד חומרים יבשים: במתכון שיש אבקת אפיה, חשוב מאד לערבב את כל החומרים היבשים עם אבקת האפיה, בכדי לפזר באופן אחיד את החומר המתפיח.
2 תגובות
היי
נראה מעולה!! תודה!
האם אפשר להחליף את המחמאה במשהו פרווה אחר?
האמת, שאין לי מספיק נסיון בהמרות, אבל את יכולה לנסות להמיר בקרם קוקוס.