
קוקילידה
שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה
קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות לאחר הקפאה, גם עם קישוט הטבעת הברונזה.
כשעה
בינוני
כ- 55 יחידות בגודל 3/3 ס"מ
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, ערבבי את פירורי העוגה, ביסקוויט טחון, אגוזי מלך הטחונים ואבקת נוגט.
בסיר, חממי את המים השמן והסוכר וערבבי להמסה, הסירי מהאש והוסיפי את המרגרינה, ערבבי עד להמסה, הוסיפי את השוקולד וערבבי לאיחוד והמסה.
מזגי מעל תערובת פירורי העוגה והביסקוויט, ערבבי עד לקבלת מסה שוקולדית, דחסי בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (תבנית אפיה חד פעמית גדולה). שטחי והחליקי ככל האפשר, הקפיאי לכחצי שעה לגיבוש והתייצבות.
הוציאי והמתיני מעט להפשרה חלקית, חתכי לקוביות בגודל 3/3 ס"מ, נעצי בעדינות מקל ארטיק מיני. והקפיאי שוב. הציפוי של שכבת השוקולד יעשה כאשר הקוביות כבר קפואות לגמרי.
חומרים:
אופן ההכנה:
המיסי את השוקולד בצורה בטוחה (מעל אדים), או במיקרו בפולסים של 30 שניות, המיסי את חמאת הקקאו בנפרד, ערבבי את חמאת הקקאו עם השוקולד למסה אחידה ונוזלית.
הוציאי מהמקפיא בכל פעם כמה קוביות על מקל, טבלי בשוקולד בעדינות, הסירי עודפי שוקולד, והניחי בזהירות מעל נייר אפיה לקישוט אחרון.
1. זילוף פסי שוקולד לבן.
2. ברס אגוזים.
3. הטבעת חותמת ברונזה: ערבבי מעט אבקת צבע לשוקולד בצבע ברונזה עם אלכוהול (אפשרי גם מעט ליקר), ובעזרת מכחול צבעי את הקצוות של כל חותמת שיש בבית (אפשרי עם חותמות מיוחדות שמיועדות לצבעי גואש) והטביעי בזהירות ובמהירות על ציפוי השוקולד.
שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה
שקוביות כאלו יכולות בהחלט להיחשב גם כסוג של פטיפור מפנק למגש פטיפורים לשמחות, הן נראות טוב, טעימות מאד, ובעיקר מעולות גם לאחר הקפאה, שזה אחד
זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה
כובאניות כובאנות- לחם תימני, אחד הטובים. בגרסה החלבית, מועשר בחמאה בין הקיפולים. ניתן להכין גם בגרסת הפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה. במקור הכובאנה מוכן בסיר
WhatsApp us