קובייה על מקל

קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות לאחר הקפאה, גם עם קישוט הטבעת הברונזה.

זמן הכנה:

כשעה

רמת קושי:

בינוני

כמות:

כ- 55 יחידות בגודל 3/3 ס"מ

פרווה/חלבי:

פרווה

שכבה ראשונה

חומרים:

  • 250 גרם ביסקוויט טחון
  • 300 גרם פירורי עוגת כושי ישנה
  • 120 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 100 גרם אבקת נוגט
  • 120 גרם מים רותחים (3/4 כוס)
  • 100 גרם מרגרינה ללא מלח
  • 100 גרם שמן
  • 120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, ערבבי את פירורי העוגה, ביסקוויט טחון, אגוזי מלך הטחונים ואבקת נוגט.
בסיר, חממי את המים השמן והסוכר וערבבי להמסה, הסירי מהאש והוסיפי את המרגרינה, ערבבי עד להמסה, הוסיפי את השוקולד וערבבי לאיחוד והמסה.
מזגי מעל תערובת פירורי העוגה והביסקוויט, ערבבי עד לקבלת מסה שוקולדית, דחסי בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (תבנית אפיה חד פעמית גדולה). שטחי והחליקי ככל האפשר, הקפיאי לכחצי שעה לגיבוש והתייצבות.
הוציאי והמתיני מעט להפשרה חלקית, חתכי לקוביות בגודל 3/3 ס"מ, נעצי בעדינות מקל ארטיק מיני. והקפיאי שוב. הציפוי של שכבת השוקולד יעשה כאשר הקוביות כבר קפואות לגמרי.

שכבת ציפוי

חומרים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאת קקאו

אופן ההכנה:

המיסי את השוקולד בצורה בטוחה (מעל אדים), או במיקרו בפולסים של 30 שניות, המיסי את חמאת הקקאו בנפרד, ערבבי את חמאת הקקאו עם השוקולד למסה אחידה ונוזלית.
הוציאי מהמקפיא בכל פעם כמה קוביות על מקל, טבלי בשוקולד בעדינות, הסירי עודפי שוקולד, והניחי בזהירות מעל נייר אפיה לקישוט אחרון.

אפשרויות קישוט

1. זילוף פסי שוקולד לבן.
2. ברס אגוזים.
3. הטבעת חותמת ברונזה: ערבבי מעט אבקת צבע לשוקולד בצבע ברונזה עם אלכוהול (אפשרי גם מעט ליקר), ובעזרת מכחול צבעי את הקצוות של כל חותמת שיש בבית (אפשרי עם חותמות מיוחדות שמיועדות לצבעי גואש) והטביעי בזהירות ובמהירות על ציפוי השוקולד.

IMG_2231

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

הכנת פטיפורים

פררו רושה

פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר

למתכון המלא »
הכנת קינוח

בר שוקולד פרלינה

בר שוקולד, זה הוא חטיף שוקולד מועשר בנוגט ואגוזים, מוכן בתוך תבנית ארוכה, אפשרי כמובן, להשתמש בתבנית חד פעמית (אינגליש) ואפשרי בתבניות מיוחדות, עשויות סיליקון,

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »
אפיית עוגות

חטיף טוב הארץ

זה חטיף בריאות, חטיף אנרגיה, מכיל שילוב של אגוזים ופירות יבשים, מכל טוב הארץ. אין צורך להיצמד בדיוק לסוגי האגוזים ופירות היבשים שמומלצים כאן, אפשרי

למתכון המלא »