
פררו רושה
פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר
מתכון זה הוא סוג של עוגה מהירה, שבגלל המתיקות שלה, ניתן לחתוך אותה במנות קטנטנות, ניתן לקשט כיד הדמיון הטובה, ולקבל כמות מכובדת מתבנית אחת, ואם נקרוץ בדוגמאות ובקישוטים שונים, הרי לנו כמה סוגים של ממתקים..
חצי שעה
קל
תבנית חד פעמית גדולה (30/40)
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, לערבב את פירורי הביסקוויט, אגוזי הלוז הטחונים ואבקת נוגט.
בסיר, לחמם את המים אבקת הקקאו, הסוכר ולערבב להמסה, להסיר מהאש ולהוסיף את המרגרינה, לערבב עד להמסה, להוסיף את השוקולד ולערבב לאיחוד והמסה.
למזוג מעל תערובת האגוזים והבסקוויט, לערבב עד לקבלת מסה שוקולדית, לשטח ולהחליק ככל האפשר, בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. ולהכין מיד את השכבה השניה.
חומרים:
אופן ההכנה:
לחמם את השמנת עד לדרגת רתיחה*, להסיר מהאש להוסיף את השוקולד ולערבב בבחישה, להוסיף את הליקר. לערבב לאיחוד, למזוג מעל השכבה הראשונה, לטלטל את התבנית מצד לצד עד לכיסוי כל השכבה. לקשט מיד*, כאשר הגנאש עוד חם ונוזלי. להקפיא את העוגה, ולקרוץ בעזרת צורות שונות של קרצנים כאשר העוגה קפואה. לקבלת צורות מדויקות.
חומרים:
1. גוש חלבה מגוררת.
2. פסטוק גרוס.
3. זילוף שוקולד לבן – לקשקש עם קיסם לקבלת מראה שיש.
*שוקולד איכותי: שוקולד נמדד באיכותי לפי אחוזי מוצקי הקקאו שהוא מכיל, ככל שאחוז מוצקי הקקאו שבו גבוה יותר, איכות השוקולד עולה, ובמקביל גם הטעם משתנה למריר יותר, וזה כמובן לפי טעם אישי. וגם, בהתאם המחיר עולה.
*עד לדרגת רתיחה: שמנת צמחית (פרווה) אי אפשר לבשל, היא מתפרקת, בניגוד לשמנת מתוקה (חלבית) אפשרי להרתיח אותה והיא אינה מתפרקת. ולכן כשנכין גנאש משוקולד פרווה נחמם את השמנת רק עד לדרגת רתיחה ואז נמזוג מעל השוקולד להמסה ואיחוד.
*לקשט מיד: כאשר אנחנו רוצים להוסיף תוספות לקישוט מעל גנאש, עלינו להזדרז ולקשט לפני שהגנאש מתגבש ואז הקישוטים יפלו ולא ידבקו כפי הרצוי על העוגה.
פררו רושה מקור החטיף השוקולדי הטעים הזה הוא באיטליה, אבל הוא עשה עליה והתקבל בברכה, בכל שנה נמכרים בעולם למעלה מ-3 מיליארד כדורונים ממכרים שכאלו…במחיר
ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים. ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה. זמן הכנה: כ-3/4 שעה
כדורונים קטנים וממכרים, כיף להכין אותם, ללא צורך במיקסר… רק קצת סבלנות, ויהיה חטיף שוקולדי אגוזי מדהים בטעמו. הכדורים יצאו מצויינים גם אחרי הקפאה, כך
שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי… זמן הכנה: 45 דקות + זמני הקפאה רמת קושי: בינוני כמות: משתנה בהתאם לגודל העוגייה
WhatsApp us