
סופגניות
סופגנייה, מאפה שמרים מטוגן, במלית ריבת תות או כל גיוון אחר, המסמל את חג החנוכה לזכר נס פח השמן…אך מעבר לסמליות אין לנו צורך בכל
קובייה מתוקה בהכנה קלה, קצת דורשת תשומת לב בקישוט הסופי. אבל בהחלט שווה, כי היא יכולה להיחשב כפטיפור שמקשט לנו שולחן אירועים מלכותי. הקוביות מעולות לאחר הקפאה, גם עם קישוט הטבעת הברונזה.
כשעה
בינוני
כ- 55 יחידות בגודל 3/3 ס"מ
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, ערבבי את פירורי העוגה, ביסקוויט טחון, אגוזי מלך הטחונים ואבקת נוגט.
בסיר, חממי את המים השמן והסוכר וערבבי להמסה, הסירי מהאש והוסיפי את המרגרינה, ערבבי עד להמסה, הוסיפי את השוקולד וערבבי לאיחוד והמסה.
מזגי מעל תערובת פירורי העוגה והביסקוויט, ערבבי עד לקבלת מסה שוקולדית, דחסי בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה (תבנית אפיה חד פעמית גדולה). שטחי והחליקי ככל האפשר, הקפיאי לכחצי שעה לגיבוש והתייצבות.
הוציאי והמתיני מעט להפשרה חלקית, חתכי לקוביות בגודל 3/3 ס"מ, נעצי בעדינות מקל ארטיק מיני. והקפיאי שוב. הציפוי של שכבת השוקולד יעשה כאשר הקוביות כבר קפואות לגמרי.
חומרים:
אופן ההכנה:
המיסי את השוקולד בצורה בטוחה (מעל אדים), או במיקרו בפולסים של 30 שניות, המיסי את חמאת הקקאו בנפרד, ערבבי את חמאת הקקאו עם השוקולד למסה אחידה ונוזלית.
הוציאי מהמקפיא בכל פעם כמה קוביות על מקל, טבלי בשוקולד בעדינות, הסירי עודפי שוקולד, והניחי בזהירות מעל נייר אפיה לקישוט אחרון.
1. זילוף פסי שוקולד לבן.
2. ברס אגוזים.
3. הטבעת חותמת ברונזה: ערבבי מעט אבקת צבע לשוקולד בצבע ברונזה עם אלכוהול (אפשרי גם מעט ליקר), ובעזרת מכחול צבעי את הקצוות של כל חותמת שיש בבית (אפשרי עם חותמות מיוחדות שמיועדות לצבעי גואש) והטביעי בזהירות ובמהירות על ציפוי השוקולד.
סופגנייה, מאפה שמרים מטוגן, במלית ריבת תות או כל גיוון אחר, המסמל את חג החנוכה לזכר נס פח השמן…אך מעבר לסמליות אין לנו צורך בכל
קינוח בכוס, קרמבל שקדים קריספי (אם נשאר לאחר הרכבת הקינוחים, אחסני בקופסה במקפיא, וגם גלידה קנויה תשמח לקבל קצת פירורים קריספיים כאלו מעליה….), מעליו קוביות
טארט תפוחים בקראנץ שקדים בצק פריך נימוח ומעליו שכבה של תפוחים בציפוי שקדים פרוסים מסוכרים שיוצרים קריספיות מיוחדת. עוגה מקסימה לראש השנה. זמן הכנה: כ-שעה
ניתן להמיר את המתכון לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והחלב במים. ניתן להקפיא את הוופל בלגי, להפשיר ולחמם לפני הגשה. זמן הכנה: כ-3/4 שעה
WhatsApp us