קוקילידה

לימוד הכנת קינוח

שכבות של עוגייה נימוחה וגלידה מפנקת מייצרות קינוח קיצי ואולטימטיבי…

זמן הכנה:

45 דקות + זמני הקפאה

רמת קושי:

בינוני

כמות:

משתנה בהתאם לגודל העוגייה

פרווה/חלבי:

חלבי

עוגיות קוקילידה

חומרים:

  • 240 גרם קרם נוטלה
  • 2 ביצים מדיום
  • 140 גרם קמח
  • 20 גרם אבקת אפיה (2 שקיות)

אופן ההכנה:

אחדי את כל המרכיבים בקערה. העבירי לשקית זילוף עם צנטר חלק (805) זלפי עוגיות בקוטר כ-4 ס"מ על נייר אפיה, זלפי את העוגיות במרווחים בין אחת לשניה.

אפי בחום 175 מעלות כ-10 דקות, העוגיות צריכות להיות מעט רכות. הן מתייצבות לאחר קירור.

גלידת פררו

חומרים:

  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% – קרה מאד!
  • 300 גרם חלב מרוכז
  • 250 גרם קרם פררו

אופן ההכנה:

הקציפי את השמנת מתוקה לקציפה במרקם יוגורט (לא יציבה מדי).
הוסיפי את החלב המרוכז והקציפי מעט ממש רק עד לאיחוד.
הוסיפי את קרם הפררו והקציפי שוב רק עד לאיחוד.
זלפי לתוך תבניות סיליקון שקעים מיני מאפינס (כחצי מגובה השקע), הקפיאי.

הרכבת העוגייה

חלצי את עיגולי הגלידה מהשקעים, הניחי על עוגייה, סגרי בעוגייה נוספת לסנדוויץ קוקילידה.

ניתן כמובן להשתמש בכל גלידה קנויה, להמיס אותה ולזלף לתוך תבנית שקעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

פאדג' שוקולד דובדבן

זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה

למתכון המלא »
0

בישקוטים

בישקוטים, אלו הן עוגיות ספוגיות, רכות אווריריות ומתוקות, צורתן כאצבע ארוכה ועגלגלה, וגם קרויות בשם אצבעות הגברת Lady fingers , בגלל שהן נמסות הן לגמרי

למתכון המלא »
לימוד הכנת עוגות

גלילי וניל קפה

זו עוגה שנראית מאד מרשימה, בגלל צורת ההרכבה והחיתוך שלה, אך ברור שניתן לחתוך כקוביות והיא תתקבל בברכה. שכבות של רולדות בצבעים וביניהם קרם וניל

למתכון המלא »
אפיית לחם

חלת מפתח

מנהג לאפות בשבת שלאחר חג הפסח חלת מפתח, בספר הקדוש אוהב ישראל הביא טעם למנהג זה, ידוע הוא שבפסח היו כל השערים פתוחים, ואח"כ ננעלו

למתכון המלא »