
כדורי קראנץ פצפוצים ובוטנים
כדורונים קטנים וממכרים, כיף להכין אותם, ללא צורך במיקסר… רק קצת סבלנות, ויהיה חטיף שוקולדי אגוזי מדהים בטעמו. הכדורים יצאו מצויינים גם אחרי הקפאה, כך
עוגה מצוינת מסוג העוגות של פעם, אבל המיוחדות. אלו שניתן לחתוך מהן כמות מכובדת של קוביות קטנות נאות להגשה, שיוצרות שילוב של מתיקות ופינוק!
המראה ההדור שלה, נגזר מציפוי של שוקולד לבן וציור שוקולד חום מעל
העוגה נחתכת כשהיא קפואה, כדי לקבל קוביות משורטטות
רצוי להוציא מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה. העוגה, מצוינת לאחר הקפאה
כשעה
קלה
תבנית חד פעמית הגדולה (30/40)
פרווה
חומרים:
אופן ההכנה:
לעבד מכל החומרים בצק (מעט דביקי) אפשרי גם בקערה ולא במיקסר, בעזרת ידיים לחות לשטח בתבנית מעל נייר אפיה. לאפות בחום 170 מעלות ל-10 דקות לאפיה חלקית.
חומרים:
אופן ההכנה:
להמיס את הצמקאו, הסוכר והמחמאה תוך כדי עירבוב למסה חלקה, לקרר מעט ולהוסיף בבחישה:
9 חלמונים
5 כפות קמח +כפית אבקת אפיה (שערבבנו היטב ביחד).
בנפרד, בקערת המיקסר:
להקציף את 9 החלבונים + 1 כוס סוכר לקצף יציב, ולאחד בתנועות קיפול אל מסת השוקולד קפה.
למזוג בעדינות ולשטח מעל הבצק האפוי חלקית, לאפות כ-40 דקות נוספות על חום 175 מעלות.
לקרר היטב את העוגה (להקפיא) ורק לאחר מכן להכין את השכבה השלישית.
חומרים:
אופן ההכנה:
לחמם את השמנת הצמחית עד לנקודת רתיחה, להסיר מהאש, להוסיף את קוביות הצמקאו וממרח החלבה, ולערבב בבחישה להמסה ואיחוד.
בשלב זה*, להכניס את 100 גרם השוקולד מריר לשקית זילוף, להמיס בתוך כוס מים רותחים.
למזוג את הציפוי המהודר מעל העוגה הקפואה, לנער את התבנית עד לכיסוי מלא, לזלף פסים של שוקולד מריר לרוחב התבנית במרחקים של כ-2 ס"מ. בעזרת קיסם למשוך את פסי השוקולד פעם מצד אחד ופעם מצד שני ליצירת דיגום שיבולים.
להקפיא את העוגה לפני החיתוך.
*צמקאו: צמקאו אינו שוקולד.
זו למעשה המצאה ישראלית שנולדה בתקופת הצנע בה היה יקר מדי לייבא פולי קקאו לתעשיית השוקולד…או לחילופין שוקולד. זה למעשה שומן צמחי, וטעמו בהתאם…לא משהו…
אבל, כאשר אנחנו רוצות לייצר ציפוי גנאש לבן, אם נכין משוקולד לבן (כן, יש דבר כזה) הציפוי יצא לנו רך מדי (על גבול הנוזל) ולא יתגבש מספיק, ולכן הרשיתי לעצמי בעוגה זו לשלב צמקאו לבן. (אבל רק כאן!!)
*בשלב זה: חשוב מאד! שהשוקולד מריר יהיה מומס ומוכן לעבודה טרם מזגנו את הציפוי הלבן על העוגה הקפואה, הטמפרטורות הנמוכות של העוגה חשובות לייצוב הציפוי המלכותי, והן באמת די מהר מגבשות אותו, ולכן חשובה לנו כאן מהירות וזריזות הידיים בקישוט הסופי.
כדורונים קטנים וממכרים, כיף להכין אותם, ללא צורך במיקסר… רק קצת סבלנות, ויהיה חטיף שוקולדי אגוזי מדהים בטעמו. הכדורים יצאו מצויינים גם אחרי הקפאה, כך
בצק שמרים עשוי טוב, הוא למעשה כחומר ביד היוצר, ניתן להכין ממנו אין ספור מאפים משובבי עין, במתכון זה לקחנו בצק שמרים בסיסי, שניתן להכין
בישקוטים, אלו הן עוגיות ספוגיות, רכות אווריריות ומתוקות, צורתן כאצבע ארוכה ועגלגלה, וגם קרויות בשם אצבעות הגברת Lady fingers , בגלל שהן נמסות הן לגמרי
זו מסוג העוגות קינוח הנהדרות, אם מכינים אותן בהקפדה על הנראות (חיתוך וקישוטים יפים) הן בהחלט יכולות להיות עוגות ראווה, (כמו בתמונה המצורפת). בסיס העוגה
WhatsApp us